SANAT OTORİTELERİ EN İYİ TABLOYU SEÇTİLER

SANAT OTORİTELERİ EN İYİ TABLOYU SEÇTİLER


Tablolar kapışıyor


O Tablo New York yarışmasına hoş geldiniz. Bugünkü programımızda aralarında sanatçı, küratör, gazeteci ve eleştirmenlerin bulunduğu toplam 34 kişi tarafından seçilen en iyi 100 tabloyla tanışacağız. Dalí, Klimt ve Picasso gibi isimlerin tablolarının yer aldığı listedeki zirve mücadelesinde, New York’taki müzelerde yer alan eserler değerlendiriliyor.

Aklınıza ilk olarak ‘Birinci kim?’ sorusu geliyorsa, bizlere de bu sorunun cevabını hemen vermek, şimdi vermek, HD vermek düşer. TimeOut New York’un başının altından çıkan bu kapıştırma programı dahilindeki 34 kişinin ortak görüşüne göre; Pablo Picasso’nun 1907 tarihli tablosu Les Demoiselles d’Avignon isimli tablosu ilk sırada yer alıyor. Museum of Modern Art’ta sergilenen tablonun zirvede yer almasını TimeOut New York editörü Howard Halle şöyle açıklıyor; ‘Kalıpların fazlasıyla dışındaki bu tablo, modern sanatın tanımını yapan sanat eserlerinden biri olma özelliğini taşıyor.’

Listenin devamı son derece detaylı ve nice ‘Neye göre, kime göre?’ tartışmalarına gebe. Neyse ki TimeOut New York’un seçimlerini bizlerle sebepleriyle birlikte paylaşması sayesinde, içi son derece dolu bir listeye kavuşmuş oluyoruz. Listenin geri kalanı üzerinde saatlerinizi harcamak istiyorsanız sizleri şuraya alalım.

İkinci sırada Bellini’nin St. Francis in the Desert’ı bulunuyor.

Bronz madalya ise, Jean-Auguste-Dominique Ingres’ın 1845 tarihli tablosu Comtesse d’Haussonville’e gidiyor.