WES ANDERSON’IN ELİNDEN ÇIKMIŞ X-MEN İSTEYEN?

WES ANDERSON’IN ELİNDEN ÇIKMIŞ X-MEN İSTEYEN?


The Mutant Budapest Hotel


Mükemmeliyetçiliği satır başı yaptığı, üzerinde ayrı ayrı mesai harcanası karakterler yarattığı filmografisi ile Wes Anderson’a karşı duyduğumuz sevgi ve saygının sınırları fazlasıyla geniş… Son olarak The Grand Budapest Hotel’le ödül törenlerinin demirbaşı olan ve kendi çıtasının şimdilik en tepesini gören yönetmen, her geçen gün artan sadık hayran kitlesine yaratıcılık bahşetmeye de devam ediyor.

Uzun süredir gündemde yer alan ve kimi zaman gerçekten de başarılı örneklere can veren ‘Wes Anderson’laştırmak’ tanımı, bugün yeni bir karşılık daha buldu. ‘Popüler kültür il sınırları içinde yer alan farklı filmleri Wes Anderson çekseydi nasıl olurdu?’ sorusunun tekrar karşımıza çıktığı videoda, mutantların güç birliği yaptığı X-Men’le karşılaşıyoruz.

Futura yazı karakteri, Wes Anderson’ın sarı rengine karşı beslediği aşk ve bol retro aromasının hazır bulunduğu What If Wes Anderson Directed X-Men? başlıklı videoda Wolverine, Jean Grey, Magneto ve Professor X gibi mutantın hası karakterleri The Royal Tenenbaums’a çeyrek kaldıkları halleriyle izliyoruz.

Videonun yönetmeni Patrick Willems’ı verdiği emek için En İyi Wes Anderson’laştırılmış Kısa Film Oscar’ına aday göstermek istiyoruz.