MICHAEL STIPE’TAN BİR ADADA YALNIZ KALSA YANINDA GÖTÜRECEĞİ 10 KİTAP

MICHAEL STIPE’TAN BİR ADADA YALNIZ KALSA YANINDA GÖTÜRECEĞİ 10 KİTAP


Nereden geliyor bu şarkılar?


REM vokalisti Michael Stipe, bizlere ömürlük şarkılar bahşederken nelerden ilham alıyor? Ünlü sanatçının başucu kitapları nelerdir? One Grand isimli bir kitabevi açan Aaron Hicklin, bu soruların cevaplarını ayağımıza getirdi.

One Grand sıradan kitabevlerinden biraz daha farklı işleyen bir yer. Kitabevi ünlü sanatçılarla irtibata geçiyor ve onların sevdikleri kitapları listeliyor, sadece bu kitapları satıyor. Yani kitabevine gidip “Michael Stipe ne okuyorsa bana da ondan verin.” demek mümkün. Aktris Tilda Swinton ve müzisyen Carrie Brownstein, One Grand kitabevinin ilk liste katılımcılarıydı. Kitabevi son olarak Michael Stipe’ın sevdiği kitapları listeledi.

Stipe’ın listesi Jack Kerouac’tan On The Road ve Vladimir Nabokov’dan Lolita gibi eserlerin yanında daha yakın zamanlarda yayınlanmış Patti Smith’in Just Kids’i gibi kitapları da kapsıyor. Just Kids’in mini dizi olarak yakında ekranlara geleceğini tekrar hatırlatalım ve Stipe’ın başucu kitaplarını daha detaylı incelemek için sizleri aşağıya alalım.

Complete Works – Arthur Rimbaud
On The Road – Jack Kerouac
Dhalgren – Samuel R. Delaney
Breakfast Of Champions – Kurt Vonnegut
All Families Are Psychotic – Douglas Coupland
Lolita – Vladimir Nabokov
Play It As It Lays – Joan Didion
Four Plays by Aristophanes translated – William Arrowsmith
Bonjour Tristesse – Françoise Sagan
Just Kids – Patti Smith