DENIS VILLENEUVE BLADE RUNNER 2049 VE DUNE HAKKINDA KONUŞTU

DENIS VILLENEUVE BLADE RUNNER 2049 VE DUNE HAKKINDA KONUŞTU


Bir bilim kurgu tanrısı olmak


Son yıllarda Hollywood’un en başarılı yönetmenlerinden biri olan Denis Villeneuve, Blade Runner 2049’u hayata geçirmenin riskini, Roger Deakins ile çalışmayı ve hayalindeki proje olan Dune’u anlattı.

Prisoners, Sicario, Enemy, Incendies, Polytechnique ve Arrival gibi filmlere imza atan; son olarak da Ekim ayında vizyona girecek Blade Runner 2049’ın yönetmenliğini üstlenen Villeneuve’ün, bir süre önce de uzun yıllardır “Çekilecek mi? Yoksa çekiliyor mu?” diye hazırda beklediğimiz ve kendisinin de en büyük hayali olduğunu bildiğimiz Frank Herbert eseri Dune’un yeniden çekiminde yönetmen koltuğuna oturacağı açıklanmıştı. (Hem de seri olacak)

Katıldığı bir radyo programında 8 dalda Oscar adaylığı bulunan son filmi Arrival’ın yapım süreciyle ilgili konuşan Denis Villeneuve, şu anda post prodüksiyon aşamasında olan kült film Blade Runner’ın devamı niteliğindeki Blade Runner 2049 ve filmin müziklerinin bestecisi Jóhann Jóhannsson ile birlikte çalışmaları üzerine de açıklamalar yaptı. Villeneuve, “Filmin çekimleri bitti ama hala gelmiş geçmiş en sevilen bilim kurgu filmlerinden birini yönetmenin baskısını hissediyorum. bana göre göre onun da kariyerindeki en iyi iş oldu bunun için Blade Runner 2049’ın fragmanına bakmanız bile yeterli. Film şu anda post prodüksiyonda olmasına rağmen buradan bile anlayabilirsiniz.” diye konuştu. “Bu baskıyla çalışmak beni zorladı ama aynı zamanda hiç bu kadar ilham aldığım bir çekim süreci hatırlamıyorum. Risk almayı seviyorum ve çektiğim her film risk barındırıyor. Blade Runner 2049’ı yaparken ilk filmden uzaklaşmadan, kendi karakterimizi dahil etmeye ve ilk filme olan inancımızı ve saygımızı kaybetmeden süreci tamamlamaya çalıştık.” şeklinde konuştu.

Oscar adayı yönetmen, ayrıca bir sonraki projesi olan Dune’da da birlikte çalışmasının kuvvetle muhtemel olduğunu düşündüğümüz 12 Oscar adaylığı bulunan efsane görüntü yönetmeni Roger Deakins hakkında ise “Kullanabilecek bütün numaraları kullanıp gerçekten son derece etkileyici mekanlar yaratmayı başaran birisi, gerçekten sınırları zorluyor. ” dedi.

“12 yaşında Frank Herbert’in romanını ilk okuduğumdan bu yana en büyük hayalim bir şekilde Dune evreninin bir parçası olmaktı. Prisoners filminin başarısından sonra ise prodüktöre sıradaki hedefimin Dune’u çekmek olduğunu söyledim. Bu kesinlikle benim hayatımın projesi olacak, yıllardır kafamda hep filmle ilgili görüntüler vardı şimdi onları hayata geçirmek için elime bir fırsat geçti.” açıklamasını yapan Kanadalı yönetmen, Dune’da da Roger Deakins ile çalışmaktan ne kadar mutlu olacağını dile getirdi.

Dolu dolu bu röportajda geçmiş projeleri ve gelecek planları üzerine her şeyi masaya yatıran Denis Villeneuve’e arayı fazla açmadan Dune’u tamamlamasını ve sonra da hemen seriye devam etmesini öğütlüyoruz.