SEVDİĞİMİZ ALBÜM KAPAKLARI CANLANSAYDI NE OLURDU?

SEVDİĞİMİZ ALBÜM KAPAKLARI CANLANSAYDI NE OLURDU?


Bakanı bir daha baktıran albüm kapakları


12 Inch Motion mahlaslı Berlinli tasarımcı, severek dinlediğimiz albüm kapaklarına hareket vererek hem kulağa hem de gözümüze oynuyor.

12 Inch, günümüzde LP olarak geçen plak formatının matematiksel olarak karşılığı. Bu matematiksel değeri bir sanata dönüştürmek ise Felix Neumann’a düşmüş.

Spotify, iTunes vb. dijital müzik marketlerinde tüketicilerin artık albüm kapak tasarımlarını pek önemsemediğini düşünen Felix NeumannKeşke şu albüm kapakları hareketlense de; yeniden gerçek değerini kazansa… dedikten hemen sonra 12 Inch Motion projesini hayata geçirmeye karar vermiş.  

İlk etapta sevdiği sanatçıların albüm kapaklarıyla oynayan Felix Neumann, zamanla tasarım olarak komplike olan kapakları canlandırmayı kendine görev edinmiş. The Doors, Kendrick Lamar, Foo Fighters, Mf Doom, Madlib, King Krule, Shlohmo, Tyler the Creator, J Dilla ve birçok başka sanatçının albümüyle içli dışlı olan Neumann’ın yetenekli ellerinden çıkan işlere doya doya bakalım. Felix Neumann’ın diğer işlerini takip etmek için sizi şöyle alalım…