ALEX TURNER’DAN ENFES BİR PLAYLIST

ALEX TURNER’DAN ENFES BİR PLAYLIST


Yeni Arctic Monkeys albümü çok ama çok şaşırtacak


11 Mayıs’ta yeni Arctic Monkeys albümü Tranquility Base Hotel & Casino yayınlanıyor. Şimdiye kadar dinlediğimiz Arctic Monkeys albümlerinden çok ama çok farklı bir albüm dinleyeceğiz. Niye? Nasıl?

iaZtjJ3Cbnh2xvbB3l7BbPjTNjRJV4jIDXxZ3JphbbA

İlk olarak Alex Turner, bu albümün neredeyse çoğunu kendi başına besteledi ve kaydetti. Çoğu şarkıdaki çoğu enstrümanı kendisi çaldı. Kaliforniya’daki evinde kaydettiği albümü ardından Fransa ve İngiltere’de diğer Arctic Monkeys üyeleri ve bir dolu konuk müzisyenin de yardımıyla tamamladı. Yetmedi, Arctic Monkeys’in beşincisi James Ford’la beraber albümün prodüksiyonunu da üstlendi.

Bir nevi Tame Impala-Kevin Parker ilişkisi gibi bir albüm bizleri bekliyor. Bugüne kadar Arctic Monkeys albümlerinde hiç duymadığımız enstrümanların da yer aldığı kaydın bir diğer önemli noktası da bir gitar albümünden ziyade piyano ağırlıklı bir albüm olması. Alex Turner, albümün tamamını kendisine hediye edilen Steinway piyanoda bestelemiş. Tabii ki gitar sesi duyacağız, ancak önceki albümlerdeki kadar baskın bir gitar albümü olmayacak ve piyano hayli baskın hale gelecek.

Albümün bir diğer özelliği de konsept albümümsü olması. Öyle ki albümün bazı şarkıları, Arctic Monkeys’i ayın yüzeyinde yer alan bir otelde çalan bir grupmuşçasına resmediyor. Politika ve bilim kurgu gibi ögeleri harmanlayan bir kara filmi andıran şarkı sözleriyle dolu albüm bizleri çok şaşırtacağa benziyor.

Bu arada bir not daha. Albümün kapağında yer alan maket, bizzat Alex Turner tarafından tasarlanıp tamamlanmış bir model. Alex Turner, bu modeli yeni turnelerindeki sahnelerine de taşımaya hazırlanıyor ve sahne tasarımını üstleniyor. Bakalım ortaya nasıl bir sonuç çıkacak.

Evet, eldeki bilgiler eski Arctic Monkeys’ten izler arayanları şoke edecek bir albümün bizleri beklediğini gösteriyor. Kulağa Alex Turner solo albümü gibi gelen detaylar, zihni açık müzik severler için heyecan verici olsa gerek.

Neyse… Albümün ne kadar farklı olacağını, Alex Turner’ın MOJO Magazine için kendi el yazısıyla hazırladığı “Albümü kaydederken dinlediğim şarkılar” listesini dinleyerek de fark edebilirsiniz.

Evvela bir listeye bakın.

u4xmilpcc3t01

 

Şimdi de bu enfes listeyi dinleyin.