CAT POWER VE LANA DEL REY BULUŞURSA

CAT POWER VE LANA DEL REY BULUŞURSA


Woman


Cat Power, 6 yıllık sessizliğini Wanderer isimli albümüyle bozmaya hazırlanıyor. Albümden yayınlanan ilk şarkı Lana Del Rey‘le iş birliği Woman.

cat

Cat Power, en son 2012 yılında çıkardığı Sun albümünden sonra uzun bir süre sessizliğe gömülmüştü. Geçtiğimiz birkaç yılı Los Angeles-Miami arasında yeni albümünün şarkılarını yazmaya ve onları kayıt etmeye ayıran Cat Power, yaptığı açıklamada: ”Hayatımın en büyük dersini bu yolculukta aldım. Elimde gitarımla, şehirden şehire gezip, hikayelerimi anlatmak, bunları benden seneler önce yapan kişilere bir saygı niteliğindeydi” dedi ve ekledi: ”Folk şarkıcıları, blues şarkıcıları ve onların arasında bulunan her şey, hepsi birer avare ve gezgindi. Onların arasında dahil olduğum için çok şanslıyım.” Yeni albümün isminin de Wanderer olması buradan geliyor.

Yeni albümünden yayınladığı ilk parça Woman’a basit ama hoş bir video çeken Cat Power, Lana Del Rey’i de parçaya dahil ederek albümün açılışını hızlı bir biçimde gerçekleştiriyor. Yeni albüm Wanderer’ı 5 Ekim‘de yayınlanacak Cat Power, 25 Eylül’de ise albümü tanıtacak bir Kuzey Amerika turnesine başlayacak.