TRUE DETECTIVE’İN 3. SEZONUNDAN İLK DETAYLAR

TRUE DETECTIVE’İN 3. SEZONUNDAN İLK DETAYLAR


Diziye yavaş yavaş yaklaşıyoruz


Yayınlanan iki sezonuyla -en çok da ilk sezonla- karanlık polisiye/suç tarzında çığır açan True Detective‘in uzun zamandır beklenen üçüncü sezonundan ilk detaylar, serinin yazarı Nic Pizzolato ve üçüncü sezonun başrolü Mahershala Ali tarafından açıklandı.

mahershala-ali-true-detective

Açıklanan ilk detaya göre dizi Ozarks, Arkansas‘da geçecek. Hali hazırda aynı yerde geçen polisiye bir dizi varken ve bu tarza ne kadar iyi oturduğu anlaşılmışken, Ozarks’ı uzun süre polisiye dizilerde görmemiz çok olası gözüküyor. Ozarks, Arkansas’da gizemi onlarca yıla dayanan ve çok uzun süredir devam eden ölümcül bir suç operasyonu içerisinde geçecek True Detective, aynı zamanda üç farklı zaman periyodunu bize izletecek. Bu cümleden, ilk sezona benzer bir kurgu izleyeceğimiz anlaşılıyor.

Pizzolato, çekim için tercih ettikleri Ozarks hakkında yaptığı açıklamada, ”Derin ormanların gizemi, dağların üzerindeki sisler, göller, su. Doğada hissettiğiniz duygular. Ayrıca ormandaki evler, içinde neler yaşandıkları hakkında size bazı şeyler söylüyorlar. Bu yüzden izleyicilerin bu ortamı, dizideki karakterlerin duygusal yolculuklarını somutlaştırarak, bunu karakterlerin uzantısı olarak göreceklerini düşünüyorum.” dedi. Başrol oyuncusu Mahershala Ali ise: ”Bu dizinin Ozarks, Arkansas’da çekilmemesi, dizinin hikayesine bir ihanet olurdu. Çünkü orası da dizinin bir karakteri, bir oyuncusu.” diye ekledi.

Kısacası yapılan bu ilk açıklamalarda, dizinin geçeceği yerler hakkında ipuçlarının yanı sıra, çekim yapılan mekanın, dizinin hikayesine ne kadar etkili olduğu ve hikayenin karakteri açısından ne derece önemli olduğu belirtilmiş. Ozarks, Arkansas, Netflix’in geçen sene ses getiren suç dizisi Ozark’tan gördüğümüz kadarıyla, True Detective’in önceki sezonlarını da göz önünde bulundurduğumuzda, Nic Pizzolato’nun karanlık ve gizemi polisiye hikayeleri için biçilmiş kaftan gibi gözüküyor.

Dizinin çekimleri ve prodüksiyonu geçtiğimiz Şubat ayında başlamıştı. Daha fazla detayın ise bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. HBO yayın tarihi hakkında net bir tarih vermese de, diziyi 2019‘dan önce izlememiz çok zor gözüküyor.