100 parçalık dev sneaker koleksiyonu sotheby’s’te 850.000 dolara satıldı

100 parçalık dev sneaker koleksiyonu sotheby’s’te 850.000 dolara satıldı


son bir ayakkabı...


Dünyaca ünlü müzayede evi Sotheby’s’in Ocak ayında satışa çıkardığı 100 parçalık dev sneaker koleksiyonu, 850.000 ABD dolarına, tek bir parça hariç olmak üzere satıldı.

Son yıllarda gittikçe büyüyen ve ülkemizde de yavaş yavaş yerleşmeye başlayan sneaker kültürü için dünya çapında önemli günler yaşanıyor. Dünyanın kalanında büyük bir çılgınlığa dönüşen, bizde ise ne yazık ki Dolar ve Euro kur farkından dolayı şimdilik izlemekle yetindiğimiz sneaker kültürünün bir balon mu yoksa önemli bir akım mı olduğu konuşula dursun, Kanadalı girişimci ve iş adamı Miles Nadal, Sotheby’s’in sneaker dünyasının en nadir bulunan ve az üretilen ayakkabılarının 99’unun sahibi oldu.

Aralarında üzerinde Bernard Buffet çizimleri taşıtan Paris Nike SB Low Dunks, What the Dunks, Doernbecher Foams, Bred 1 ve Supreme 5 gibi modellerin bulunduğu ve on binlerce dolardan satılan ayakkabılar arasından Nike’ın kurucularından Bill Bowerman‎ tarafından bizzat el ile üretilen ve sadece 11 adet yapılan Nike Moon Shoes, koleksiyonda sona kalan parça oldu. Satılan onca ayakkabı arasında koleksiyon değeri taşıyan tek ayakkabı olmasına rağmen sona kalan Moon Shoes’un açık arttırması 80.000 dolardan başalayacak ve 160.000 dolara alıcı bulması bekleniyor.

Moon Shoes’u bir kenara bırakırsak koleksiyonun sahibi olan Miles Nadal’ın bu ayakkabıları giymek yerine Toronto’daki Dare to Dream Automobile Museum’da 142 arabası ve 40 motorsikleti ile sergileyecek olması ise sevindirici bir haber.

“Neymiş bu Moon Shoes?” diyenleri de BURAYA alalım ve koleksiyonda yer alan ayakkabıların bazılarına göz atalım.