netflix’ten şaka festivali geliyor

netflix’ten şaka festivali geliyor


gülelim bakalım...


Film kiralama işinden Streaming devine oradan da Oscar peşinde koşan bir yapım şirketine doğru dönüşen Netflix, 27 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında Los Angeles’ta düzenlenecek Netflix Is a Joke Fest ile bir şaka festivali düzenlemeye hazırlanıyor.

Ürettiği ve kaynak sağladığı alt yapının yanı sıra New York’un en eski sinema salonlarından biri olan Paris Theater’ı satın alarak sinema dünyasındaki yerini sağlamlaştırma adına önemli bir adım atan, bunların da üstüne The Magic Order ile ilk çizgi romanını yayımlayan Netflix, şimdi de gelenekselleşmesini beklediğimiz ilk komedi festivalini düzenlemeye hazırlanıyor.

Netflix’in en çok izlenen başlıklarından biri olan stand-up dünyasının en önemli isimlerini bir araya getirecek festivalde Dave Chappelle, Amy Schumer, David Letterman, Kevin Hart, Bill Burr gibi başarılı komedyenler yer alacak. geçmiş yıllarda komedyenler için HBO’da stand-up gösterilerinin yayınlanması, en üst sınır olarak kabul görmüşken sonradan yayın hayatına balayan Comedy Central ve ardından gelip her şeyi değiştiren Netflix ile bugün komedi dünyasında odak Netflix’e kaymış durumda.

Komedi türündeki içeriklerini Netflix Is a Joke başlığı altında bir araya getirmeyi amaçlayan Netflix, bu etkinlik için ünlü komedyenlerin yanı sıra Ali Wong, Jamie Foxx, Jane Fonda, Lily Tomlin, Martin Lawrence, Sebastian Maniscalco gibi isimlere de ev sahipliği yapacak. Festivalde canlı stand-up gösterilerinin yanı sıra çeşitli özel etkinlikler ve söyleşiler de yer alacak. Festival kapsamında düzenlenecek bu özel etkinliklerden biri de The Hall olacak. Geleneksel hale gelecek bir etkinliğin ilki olarak planlanan The Hall’da Dave Chapelle, Chris Rock, Billy Crystal, Whoopi Goldberg, Jerry Seinfeld, Sarah Silverman, Wanda Sykes gibi komedi dünyasının önde gelen isimleri bir araya gelerek George Carlin, Richard Pryor, Joan Rivers ve Robin Williams gibi komedi efsanelerini onurlandıracak.