fiona apple’ın yeni albümü fetch the bolt cutters yayında

fiona apple’ın yeni albümü fetch the bolt cutters yayında


dinleyelim


2012’de yayınladığı, ismi albüm kapağına bile zor sığan The Idler Wheel Is… diye giden dördüncü stüdyo albümünden sonra müzik dünyasından elini eteğini çeken Fiona Apple, bir süredir canlanan albüm haberleriyle gündemimizdeydi. Geçen seneden beri “ha geldi, ha gelecek” diye beklediğimiz yeni Fiona Apple albümü Fetch the Bolt Cutters nihayet yayınlandı.

Adını, İngiliz polisiye dizisi The Fall’da Gillian Anderson’ın canlandırdığı Dedektif Stella Gibson’ın bir repliğinden alan yeni Fiona Apple albümü Fetch the Bolt Cutters, 13 şarkıdan oluşuyor. Albüm için cinsel istismar konusunu tema olarak belirleyen Apple’a, albümle aynı adı taşıyan şarkıda modellik, oyunculuk ve şarkıcılık ekseninde hayatını idame ettiren Cara Delevingne de back vocal olarak eşlik ediyor.

Davulda Amy Aileen Wood, basta Sebastian Steinberg ve gitarda Davíd Garza’nın katkıları ile Apple’ın evinde kaydedilen Fetch the Bolt Cutters sekiz senenin ardından yayında. Pitchfork’un 10 üzerinen 10 vererek şimdiden bir klasik ilan ettiği albüm hemen aşağıda.

Buyursunlar.