cate blanchett, takvimini kaliteli yapımlarla ve isimlerle doldurmaya devam ediyor

cate blanchett, takvimini kaliteli yapımlarla ve isimlerle doldurmaya devam ediyor


ne kadar güzel bir haber


Son olarak Mrs. America dizisinde izleyici karşısına çıkan ve salgın nedeniyle prodüksiyonu durdurulmadan önce Guillermo del Toro imzalı Nightmare Alley’nin çekimleriyle meşgul olan Cate Blanchett, hız kesmeden bir sonraki projelerini belirlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Eli Roth’un Borderlands oyunundan uyarlanacak yeni filminde rol alabileceği konuşulan Blanchett, önümüzdeki dönemde iki önemli yönetmenin yeni projelerinde yer alacak.

Variety’nin yaptığı paylaşıma göre başarılı oyuncu, James Gray‘in yeni projesi Armageddon Times ve Adam McKay‘in yeni filmi Don’t Look Up‘ta rol almaktan bir imza uzakta. İki projede de yer almasına kesin gözüyle bakılan Blanchett’in müstakbel projelerine şöyle bir bakacak olursak The Big Short ve Vice ile büyük başarı yakalayan Adam McKay’in Netflix çatısı altında hazırladığı Don’t Look Up, basın sektörüne içini dışına çıkaran hicivsel bir film. McKay’in Doctor Strangelove ve Network gibi filmlerin tonunda olacağını söylediği film, bir meteorun altı ay içinde Dünya’yı yok edeceğini öğrenen iki bilim insanının hikayesini anlatıyor. Film, insanları yaklaşan yıkıma karşı uyarmak isteyen bu iki uzay bilimcinin kötü haberi duyurabilmek için basın turuna çıkmasını konu ediniyor.

İmzalar atılması halinde Jennifer Lawrence ile başrolü paylaşacak Blanchett, önceki filmlerinde zengin oyuncu kadrolarını bir araya getiren Adam McKay’in, yeni filminde de etkileyici bir oyuncu kadrosuyla çalışacak gibi görünüyor. Çekimlerine Nisan ayında başlanıp ödül sezonuna yetişmeyi planlanan film, corona virüs yüzünden bu şansı kaçırmıştı. Filmin çekim planına dair detaylar henüz ortaya çıkmış değil.

Mevzu bahis olan bir sonraki filme geçersek, son olarak Ad Astra’ya imza atan James Gray’in yeni filmi Armageddon Times, yönetmenin hayatından izler taşıyacak ve izleyicileri 1980’li yılların New York’una, James Gray’in Queens’teki Kew-Forest School’da öğrenci olduğu yıllara götürecek bir yapım.

Filmde ABD başkanı Donald Trump ve babası Fred Trump’ın da karakter olarak karşımıza çıkacağı filmde, Gray’in Kew-Forest School’da okuduğu dönemde; emlak zengini Fred Trump okulun yönetim kurulunda yer alıyordu. Donald Trump ise o sırada okulda olan öğrencilerden biriydi. Gerek James Gray’in imzasını taşıması, gerek Donald Trump’ı da içeren konusuyla merak uyandıran Armageddon Times da çekimlerin başlangıç tarihi konusunda belirsizliğin devam ettiği yapımlardan biri. Yakın zamanda daha net bilgiler almayı umduğumuz iki projeyle Cate Blanchett, 2020 hatta 2021 takvimini şimdiden doldurmuş gibi gözüküyor.