kurt cobain’in mtv uplugged’da çaldığı gitarı açık arttırmaya çıkıyor

kurt cobain’in mtv uplugged’da çaldığı gitarı açık arttırmaya çıkıyor


aferin size


Cobain ailesinin yaşadığı anlaşmazlıklar yüzünde Kurt Cobain’in bir özel eşyası daha açık arttırmayla satılmaya hazırlanıyor. Hırkası, evi, gözlüğü, fotoğrafı derken sıra Cobain’in ikonik MTV Unplugged performansında kullandığı akustik gitara kadar geldi.

Mirası en kötü yönetilen ünlülerden biri olan Kurt Cobain’in ailesi, ünlü ismin mirasını hiç etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yılın sonunda 350 bin dolara Kurt Cobain denince akla ilk gelen o yeşil depresyon hırkasını satan aile üyeleri, bundan önce de Seattle’da Cobain’in inziva evi olarak bilinen bir evi satılığa çıkarmıştı. Son 2-3 yıldır Courtney Love ve Frances Bean Cobain arasında devam eden gitar krizi, son noktasına ulaştı ve Kurt Cobain’in MTV Unplugged’da kullandığı The Martin D-18E model gitar açık arttırmayla yeni sahibini beklemeye başladı.

Frances Bean Cobain’in düğününde eşi Isaiah Silva’ya hediye edildiği söylenen ve boşanmanın ardından Silva’nın kendisine hediye olduğunu söyleyerek geri vermeyi reddettiği gitar, uzun süren tartışmalar sonucunda aile içinde kalamayacak gibi gözüküyor. 19 Haziran’da Holywood’da gerçekleşecek bir açık arttırma ile yeni sahibine kavuşacak gitarın yanında hardcase’i ve hardcase’in içinde Kurt Cobain’e ait bazı kişisel eşyaların da bulunduğu küçük ekstralarla birlikte 1 milyon dolar civarında bir fiyattan satışa çıkması bekleniyor.