Son olarak The Shining’in devamı niteliğindeki Doctor Sleep’i, daha önce de Gerald’s Game, Hush, The Haunting of Hill House, Doctor Sleep, Before I Wake, Ouija: Origin of Evil, Oculus gibi yapımların yönetmenliğini üstlenen Mike Flanagan, yeni projesini gözüne kestirmiş gibi gözüküyor. Flanagan, Stephen King’in Revival isimli romanını beyaz perdeye aktarmak için hazırlıklara başladı.
2014 yılında yayımlanan roman, bir uyuşturucu bağımlısının hikayesini takip ediyor. Kasabaya yeni gelen ve herkes tarafından çok sevilen bakan Charles Jacobs’ın ayrılmış olduğu karısı ve görmediği oğlu ile yeniden iletişime geçmeyi takıntı haline getirmesiyle başlayan hikaye, Jacobs’ın ailesinin bir trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle başka bir yöne ilerler. Acı ve kederle birlikte tanrıyı inkar eden Jacobs, çok sevildiği şehirden insanların baskısıyla uzaklaştırılır. Bütün bunlardan sonra hikayenin odağı tüm bu olayları gözetleyen uyuşturucu bağımlısı Jamie Morton’a geçer. Bir anda H.P. Lovecraftvari bir korku dizisine dönüşen hikaye, Morton’ın Jacobs’la başına gelen olaylardan sonra yeniden buluşmayı istemesiyle bildiğimiz Stephen King romanına dönüşmeye başlar.
Mike Flanagan’ın hem yönetmenliğini hem senaristliğini üstleneceği projenin yanında ayrıca Midnight Mass isimli korku dizisi de kenarda bekliyor. Tüm bunlardan önce Netflix orijinal yapımı The Haunting of Hill House dizisinin yeni ve bağımsız sezonu olan The Haunting of Bly Manor ile izleyicileriyle buluşacak yönetmen, bakalım bu yoğun takvimini başarıyla hayata dökebilecek mi?