OFİSTE KIRITTIRAN KONSERLER: VOL 1

OFİSTE KIRITTIRAN KONSERLER: VOL 1


haftaya müziksiz başlamayacaktık tabii ki


Konserlerde nefessiz kalana kadar dans edip kendimizden geçmeyi deliler gibi özlediğimiz şu vakitlerde, en azından günümüzü şenlendirecek birkaç canlı performansı derleyelim Pazartesi’ye biraz müzik katalım istedik!

Baştan uyaralım; performansları izlerken işi gücü bırakıp masanızın başında ufak ufak dans etmeye başlamanız kaçınılmaz olacak. Sonra işler yetişmedi diye üzülmeyin…

Moloko Sing It Back

İlk performans, baş tacımız, gönüllerin kraliçesi Roisin Murphy’mizin 90’lara damgasını vuran, Mark Brydon ile kurduğu grubu Moloko’nun 2003’te Hollanda’da gerçekleştirdiği konser! Roisin Murphy’nin grubun en ikonik parçalarından olan “Sing It Back”i söylediği bu performansı şu an hepimize “Ah keşke şu an tam 17 sene öncesine dönüp şu performansı canlı dinleseydim!” dedirtiyor. O zamanlar bir de Euro 1.6 civarında, ye iç, yumul, otelde kal, uçağını yak yeni uçak bileti al koymuyor…

Unutmadan; Sing It Back parçasının doğuşunu Roisin Murphy verdiği bir röportajda şöyle anlatmış: “New York’ta her Pazar düzenlenen Body&Soul partisindeydim. François K. şarkılarını söylerken tüm kalabalık parçaları ondan daha iyi biliyor ve eşlik ediyordu. François bir an durdu ve “Sing it back” diyerek dinleyenlere şarkılarını söyletmeye başladı. İlahi bir andı! Tam bu an “Sing It Back” in melodisi kafamda çalmaya başlamıştı bile!”

Jamiroquai – Bad Girls

Ne varsa İngilizlerde var dedirten bir diğer grup ise kuşkusuz nam-ı diğer “Jamiryo” yani Jamiroquai! Grubun kurucu üyelerinden Jason Kay 2002 senesinde Verona’da, disco camiasının kraliçesi Donna Summer’ın Bad Girl parçasını seslendiriyor. Bardaktan boşalırcasına yağan yağmurla karizmasına karizma katarak tüm enerjisiyle sahnede şov yapan Jason Kay tüm kalabalıkla hep bir ağızdan “Bad Girls” diyor! Bu performans bahanesiyle buradan güzel İtalya’ya da selam olsun! Sana onlarca Ferrari kurban olsun Jay Kay.

Mick Jagger Miss You

The Rolling Stones’un kurucu üyelerinden Mick Jagger’ın 1985 senesinde gerçekleşen Live Aid’deki solo performansı içimizdeki dans etme çoşkusunu %100 açığa çıkarıyor! Hele ki videonun 01.52. saniyesindeki dans figürleri “Hadi oturmaya mı geldik” dedirten cinsten. Ne diyebiliriz ki muhteşem bir enerji, muhteşem bir performans, muhteşem bir müzik şöleni! Saygılar Mick Reis!

Dire Straits – Sultans Of Swing

Bir diğer Live Aid performansı “Best guitar solos” listesine adını yazdıracak grup Dire Straits’dan geliyor. Videonun 03.14. saniyesinde girdikleri solo gönüllerin sultanı olmalarını sağlamıyor da ne yapıyor soruyoruz?

Hayatınızın her anı, müzikle, coşkuyla dansla geçsin.

 

Hep birlikte efsanevi konserlerde buluşuncaya kadar şimdilik kendi kendimize dans etmeye devam!