rammstein, karantinayı yeni şarkılar üzerinde çalışarak geçirmiş

rammstein, karantinayı yeni şarkılar üzerinde çalışarak geçirmiş


yeni albüm?


On yıl aradan sonra geçtiğimiz yılın sürpriz albümlerinden birine imza atan ve albümdeki şarkılara çektikleri videolarla albümden daha çok konuşulan Rammstein, karantinayı yaratıcı bir sürece dönüştüren gruplardan biriymiş.

Almanya’nın Rodeo Radio isimli radyo kanalında “Bosshoss” programına misafir olan grubun davulcusu Christoph Schneider, Rammstein’ın karantina sürecinde neler yaptığına dair açıklamalarda bulundu. Schneider, “Geçen hafta 2020’nin ilk konserini vermemiz gerekiyordu ama şartlar bizi başka şekilde düşünmeye itti.” yorumunu yaptı. Akıllarında hala yapmak istedikleri birçok projenin olduğunu çıtlatan Schneider, daha bitirmedikleri ve bitirip de albüme koymadıkları bir bu kadar daha şarkının olduğunu itiraf etti.

Bu şarkıların üstünde çalışmaya başladıklarını ama bunun sonucunun illa yeni bir albüm olması gerekmediğinin altını çizen Schnieder, yakın zamanda daha net açıklamalar ile karşımızda olacak diye umuyoruz. Her şeye rağmen dokuz yıl aradan sonra yen bir Rammstein albümü duymak güzel gelmişti. Bir yenisi için daha dokuz yıl beklemeyeceğiz gibi gözüküyor.

Sohbetin tamamını ve grubun kendi ismini taşıyan son albümünü hemen aşağıda bulabilirsiniz.