elijah wood, lord of the rings’in peşini bırakmıyor

elijah wood, lord of the rings’in peşini bırakmıyor


amazon'a LOTR dizisi geliyor


Elijah Wood, Amazon’un Lord of the Rings dizisinden rol istiyor. 

Amazon’un ödül rekoru kıran üçlemenin aynı isimli dizisinden bir süredir haber almamıştık. Aynı filmde olduğu gibi Yeni Zelanda’da geçecek televizyon serisi, pandemi nedeniyle henüz çekimlere başlayamasa da ön hazırlıklar neredeyse tamamlandı. 

Bu habere en çok mutlu olan kişi ise, Frodo Baggins’in ta kendisi, Elijah Wood. “Eğer işin içinde Yeni Zelanda’ya gitmek ve Yüzüklerin Efendisi’ni yeniden yaşamak varsa ben de kesin varım.” diyor ve Amazon’a, karakterini canlandırabilmek için küçük bir rolle ilgilendiğine dair yeşil ışık yakıyor. 

Dizi, Aragorn’un gençlik zamanlarındaki Orta Dünya’yı konu alıyor. Viggo Mortensen’ın canlandırdığı Aragorn, serinin ilk filminde hali hazırda 87’lik bir delikanlı idi. Bu nedenle dizinin senaryosuna göre Frodo bırakın yüzüğü taşımayı, henüz portakalda vitamin. 

Elijah Wood’dan buna da yorum gecikmiyor. Dizinin isminin Lord of the Rings oluşunun, izleyiciyi yanlış yönlendirebileceğini, çünkü senaryonun Orta Dünya’nın İkinci Çağ’ında geçtiğini söylüyor. Tolkien’in Silmarillon romanının geçtiği döneme denk geliyor dizi Wood’a göre.

İlk sezonda muhtemelen göremeyiz kendisini, ama ileride deja vu gibi bir Frodo Baggins sahnesi kalpleri ısıtır, rating’leri de uçurur, bizden söylemesi.