elliott smith’in umbra penumbra performansı albüm formatında yayınlanacak

elliott smith’in umbra penumbra performansı albüm formatında yayınlanacak


ilk tekli some song geldi bile


Elliott Smith’in 1995 çıkışlı ve sanatçının ismiyle çıkan ikinci stüdyo albümü, Kill Rock Stars tarafından 25. yılına özel şekilde yeniden yayınlanacak ve hayranlarına güzel bir sürprizle birlikte gelecek. Albümün çıkmasından bir sene önce kaydedilen Live At Umbra Penumbra’yı da birlikte çıkaracak olan plak şirketi, bugün canlı albümden ilk tekliyi yayınladı.

Some Song isimli parçanın stüdyo versiyonundan önce bir tarihe dayanan bu canlı kayıt, enstrümantal, yumuşak ve sade havasıyla erken dönem Smith’i yansıtıyor. Aynı zamanda bu canlı performans sanatçının bilinen ilk solo canlı performansı olma özelliği taşıyor. Kaçak versiyonları uzun süredir internette dolaşan canlı performansı ilk defa bu teklide bu kadar temiz duyuyoruz.

Larry Crane tarafından ses mühendisliği ve prodüksiyonu yapılan albümün kapak fotoğrafı da sanatçının yakın arkadaşlarından JJ Gonson tarafından çekilmiş, daha önceden görmediğimiz bir fotoğraf. 28 Ağustos’ta çıkacak albümden ilk tekliye hemen aşağıda göz atabilirsiniz.