helmut newton belgeseli online erişime açıldı

helmut newton belgeseli online erişime açıldı


efsanelerin efsanesi


Konu moda fotoğrafçılığı olduğu zaman tartışmasız en yukarıdaki isimlerden biri olarak kabul edilen Helmut Newton’un iş ve özel hayatına odaklanan belgesel Helmut Newton: The Bad and The Beautiful, online erişime açıldı.

İlk kamerasını 12 yaşında edinen fotoğrafçı, gençlik yıllarında ailesiyle Nazi Almanyası’ndan kaçmak zorunda kalıp Singapur’a, daha sonra da Avustralya’ya yerleşiyor. Hayatını fotoğraf çekerek kazanırken, 1950’li yıllarda İngiliz Vogue ile yaptığı bir kontratla ismi iyice duyuluyor ve moda dünyasının en aranan fotoğrafçılarından birine dönüşüyor Newton. 83 yaşında, California’da Chateau Marmont yakınlarında yaptığı trafik kazası sonucu hayatını kaybediyor. Külleri Almanya’da Marlene Dietrich’in hemen yanına gömülüyor.

Kışkırtıcı ve etkili görsel dünyasıyla moda fotoğrafçılığında devrim diyebileceğimiz bir sayfa açan efsane ismin; objektifine yerleştirdiği ünlü isimleri merkezine alan ‘The Bad and The Beautiful’ belgeseli, aynı zamanda sanatçının hayatından ve çalışmalarından da bir seçki sunuyor.

Alman yönetmen Gero von Boehm tarafından hayata geçirilen proje ismini;  ‘The King of Kink’ lakaplı Helmut Newton’ın Vincente Minelli imzalı 1950’lerin ünlü melodramı The Bad and The Beautiful’dan alıyor. Grace Jones, Isabella Rossellini, Anna Wintour, Marianne Faithfull, Claudia Schiffer, Carla Sozzani ve daha kimler kimlerin yer aldığı belgeselde Newton’ın verdiği röportajların yanı sıra başarılı fotoğrafçıyı tanıyan sanat dünyasının ünlü isimleri de karşımıza çıkacak.

Belgeseli izlemek isteyenleri hemen BURAYA alalım.