netflix’in iddialı yapımlarından altered carbon, iki sezonun ardından iptal edildi

netflix’in iddialı yapımlarından altered carbon, iki sezonun ardından iptal edildi


uğurlar olsun


Netflix’in büyük umutlarını karşılamamasına rağmen desteğini esirgemediği ve markanın en pahalı yapımlarından olan Altered Carbon hakkında konuşulan”3. sezonu gelecek mi?” sorularına cevap geldi; dizi iptal edildi.

Richard K. Morgan’ın siberpunk temalı romanından hayata geçen Altered Carbon, günümüzden 300 yıl sonra, dünyamızın farklı bir konsept ile yeniden yorumlanmış versiyonunda geçiyor. İkinci sezonuna neredeyse yepyeni bir oyuncu kadrosuna sahip olan dizide insan bilincinin disklere kaydedilerek istenildiği an herhangi bir vücuda aktarılabildiği ve ölümün artık kalıcı olmadığı bir dünyayı izlemiştik.

İlk sezonda Joel Kinnaman’ın canlandırdığı Takeshi Kovacs karakterini ikinci sezonda Anthony Mackie teslim almıştı. Mackie’nin yanı sıra Simone MissickJames SaitoLela LorenDina Shihabi ve Torben Liebrecht gibi isimlerin yer aldığı dizi erkenden havlu attı. Grace and Frankie’nin de arkasındaki ekip olan Skydance Television tarafından hazırlanan dizi, ilk sezonunda Game of Thrones’un ilk 3 sezonundan daha yüksek bir bütçeyle karşımıza çıkmıştı.

Netflix’in en büyük bütçeli yapımlarından biri olmasına rağmen ama iki sezonda da çıkardığı büyük bütçenin altında kalan Altered Carbon, Netflix’in son zamanlarda artan sağlık ve güvenlik maliyetleri nedeniyle iptal edilen “The Society” ve “I Am Not Okey With This” dizilerine katıldı.

“Çok şaşırdık mı?” sorusuna verilecek bir “Hayır” cevabıyla uğurladığımız dizi, belki bir gün geri döner.