saorise ronan ve kate winslet’ı buluşturan ammonite’tan ilk fragman

saorise ronan ve kate winslet’ı buluşturan ammonite’tan ilk fragman


cannes özel seçkisinden


2017’de çıkan God’s Own Country filmiyle eleştirmenlerin ve izleyicilerin beğenisini kazanan Francis Lee’nin Cannes Film Festivali’nin bu seneki seçkisinde yer alan Ammonite’tan bir fragman paylaşıldı.

Kariyerlerinin başında ödülden ödüle koşan Saorise Ronan’a Kate Winslet gibi büyük bir ismin eşlik ettiği film, 19. yüzyılda lezbiyen bir çifti konu alıyor. Paleontolojist Mary Anning’in hayatından esinlenen filmin bir biyografi niteliğinde olmadığını belirten Lee, bu dönemde yaşanan eşcinsel ilişkilerin çiftlerin birbirlerine yazdığı mektuplar aracılığıyla kaydedilmiş olduğunu ve uzun süreli, yoğun ilişkileri gözler önüne serdiğinden ötürü ilgisini çektiğini açıklamıştı.

Kadınların hala kocaları veya babalarının mülkü kabul edildiği bir dönemde geçen ve kadın fizyolojisine dair neredeyse hiçbir şey bilinmediğinden ötürü bu dönemde insanların aklına bile gelmeyecek bir ilişkiyi ele alan filmle ilgili Lee, insanların derin ve yoğun bir aşk ilişkisinin gücünü hissetmesini umduğunu belirtti.

Filmin beyaz perdeye ne zaman geleceğiyle ilgili bir kesinlik bulunmasa da kadrosu göz önüne alınırsa bu sezon nasıl ilerleyeceğini merakla takip ettiğimiz ödül sezonuna yetişmesi yüksek bir ihtimal gibi gözüküyor. Filmde aynı zamanda Fiona Shaw, Sam Parks ve James McArdle gibi isimler de yer alacak. ABD’de vizyona girecek ama ülkemizi pas geçecek Ammonite’ın fragmanı hemen burada.