game of thrones’un yan dizisi house of the dragon’un başrolü belli oldu

game of thrones’un yan dizisi house of the dragon’un başrolü belli oldu


hayırlı olsun


Final bölümüyle büyük tartışmalara konu olsa da ismini televizyon dünyasının kült yapımları arasına yazdıran Game of Thrones’un spin-off dizisi House of the Dragon’dan uzun süre sonra yeni haberler gelmeye başladı.

Ana diziden sonra mantar gibi ortaya çıkan spin-off projelerinden ayakta kalmayı başaran tek yapım olan House of the Dragon’un arkasında Game of Thrones’un yaratıcılarından Casey Bloys yer alıyor. GoT evreninde yaşananlardan 300 yıl öncesini konu alacak diziden bugün gelen haberlere göre dizinin artık bir başrol oyuncusu var; Paddy Considine. Dead Man’s Shoes, In America, Hot Fuzz gibi yapımlardan hatırladığımız ve yakın dönemde de HBO dizileri The Outsider ve The Third Day’de izlediğimiz Considine, Viserys Targaryen olarak karşımıza çıkacak

Colony dizisinin yaratıcısı olan, aynı zamanda Rampage ve Hercules filmlerinin senaristleri arasında yer alan Ryan J. Condal‘ın George R.R. Martin ile birlikte hazırladığı House of the Dragon, George R.R. Martin’in geçtiğimiz yıl yayımlanan Fire & Blood romanından televizyona uyarlanacak. Aegon Targaryen’in Yedi Krallık’ı fethiyle başlayan Fire & Blood, Aegon’u takip eden jenerasyonlar boyunca Targaryenler’in hikayesini izleyiciyle buluşturacak.

Targaryen ailesini yıkımın eşiğine getiren iç savaşın da dizide önemli bir yere sahip olacağı söyleniyordu. Paddy Considine’nin Kral Viserys Targaryen’i canlandıracağının açıklanmasıyla birlikte Ejderhaların Dansı savaşının da dizide işleneceği iddiaları da dolaylı yoldan doğrulamış oldu.

Yayın tarihiyle ilgili bir açıklama yapılmayan dizinin en erken 2022’de izleyiciyle buluşması bekleniyor.