john frusciante, red hot chili peppers’a dönüşüyle ilgili ilk defa konuştu

john frusciante, red hot chili peppers’a dönüşüyle ilgili ilk defa konuştu


konuş be adam!


Geçtiğimiz yılın sonlarında müjdeli haberi aldığımız ve o günden bugüne dek gelişmeleri merakla takip ettiğimiz Red Hot Chili Peppers ve John Frusciante birleşmesinden ilk defa ilk ağızdan bir açıklama geldi.

Avusturalyalı Double J Radio’ya misafir olan John Frusciante, eski kankileri ve grubuyla tekrar bir araya gelmesiyle ilgili ilk defa detaylı konuştu. Geçtiğimiz günlerde grupla uzun bir karantina süreci sonrası ilk defa stüdyoya girdiklerini açılayan Frusciante hız kaybetmeden provalara ve yeni şarkılar üzerinde çalışmaya başladıklarını paylaştı.

“Onlarla tekrar çalmaya başladığımda en heyecan verici bulduğum şey tek bir gitarla neler yapabileceğimi görmek oldu. Gitar, benim için son 12 yıldır sadece müzik pratiği yaptığım bir aletti ve yaptığım müziğin o kadar da büyük bir parçası değildi. Ama şu anda bir Stratocaster’dan kaç farklı dünya çıkarabileceğimi görme fikri son derece heyecan verici. gitarın farklı şekillerde konuşmasını ve her melodide farklı bir şey söylemesini sağlamaya çalışıyorum. Kısacası kendimi müzikal bir çeşit zorluğun içine soktum.” diyerek söze başlayan Frusciante grubun davulcusu Chad Smith’le olan yeni müzikal ilişkisi hakkında da açıklama yapmayı ihmal etmedi.

Chad ve ben daha önce yaptığımızdan farklı, interaktif bir şey yaşıyoruz. Daha önce davul parçaları hakkında bu kadar detaylı bilgim yoktu. Şimdi breakbeats ve drum machine’lerde kendi tarzımdan bir davulcuyum ve bilgiliyim. O yüzden provalarda davulların çoğu daha önce yaptığımızdan daha çılgın. ”

2009 yılında sürpriz bir şekilde gruptan ayrılmasının sebebini egosunu kontrol altına almak olduğunu paylaşan Frusciante geri dönüşüyle ilgili de Ailemle tekrar kavuşmuş gibiyi. Sanki arada geçen yıllar hiç geçmemiş gibi, onları yanında her zaman rahatım” yorumunu yaptı. “Hayatımın yarısını grupta ve yarı hayatımın yarısını grup dışında geçirdim. Sanırım işleri taze tutmak ve asla olmak istemediğim insanlardan birine dönüşmemek için ihtiyacım olan buydu. “Bir yandan sizi bir kaideye oturtan insanlara minnettar olmak istiyorsunuz diğer yandan da egonuzu kontrol altında tutmalısınız. Diğer insanlardan daha üstün olduğunuzu düşünerek ya da onlara böyle düşündürmenize izin vererek dolaşmak istemezsiniz. Bunu biraz sihirbazlığa benzetiyorum” açıklamasını yaptı.

Grup üyeleriyle ilgili daha detaylı açıklamalarda da bulunan Frusicante’nin röportajının tamamını hemen aşağıdan dinleyebilirsiniz.