st. vincent’tan stevie wonder esintili yeni albüm geliyor

st. vincent’tan stevie wonder esintili yeni albüm geliyor


yolla


Müzik dünyasının çalışkan ve üretken isimlerinden St. Vincent, yeni bir albüm üzerinde çalıştığını, hatta tamamlayıp paketlediğini duyurdu.

Son olarak Damien Chazelle’in Netflix’te yayınlanan caz temalı dizisi The Eddy’nin soundtrack’ini kaydeden St. Vincent, MOJO dergisine verdiği röportajda ilhamını Stevie Wonder ve Sly and the Family Stone gibi isimlerden aldığı bir albüm üzerinde çalıştığını açıkladı. “Farklı açılara ve köşelere uzanabilecek bir şeyler üzerinde çalışmak istedim. Kafamda biraz daha köklere dönmek; dinlediğim ve üzerinde çalıştığım müziğe ait bir şeyler yapmak gibi fikirler var.” diyerek de bizi son dönemdeki işlerinden farklı bir şeylerin beklediğine dair uyardı.

MASSEDUCTION’ın parlak pembe albüm kapağı ve albümün atmosferiyle karşılaştırıldığında bir sonraki albümün 180 derecelik bir dönüş olacağını ve “Taxi Driver dünyasının renk paleti” ya da “John Cassavetes filmlerindeki Gena Rowlands” gibi bir albümün kafasında dolaştığını paylaşan Clark, albümün çok daha sert veya ciddi bir ruh hali olacağını da unutmamamızı tembihliyor.

Son turnesinin sahne düzeni, tasarımı ve performansı açısından yapabileceğinin en azından şimdilik en ileri noktası olduğunu da paylaşan Clark, bu albüm sonrasında ise biraz daha yavaşlayıp daha samimi bir atmosferi hedeflediğini de paylaştı.

Bizler için “ne yapsa dinleriz” isimlerinden biri olan St. Vincent’ın albümünün ne zaman geleceği henüz belirli değil. 2021 bitmeden dinlemeyi umduğumuz yeni albümden haberler geldikçe mutlulukla sizlerle paylaşacağız.