danny boyle, yeni dizisinde sex pistols gitaristi steve jones’u anlatacak

danny boyle, yeni dizisinde sex pistols gitaristi steve jones’u anlatacak


yolla


Son yılarda Fargo, Atlanta, Pose gibi dikkat çekici yapımlara ev sahipliği yapan FX, ismini bu yapımlar arasında yazdırma ihtimali yüksek yeni bir yapım duyurdu. Danny Boyle imzası taşıyacak altı bölümlük Pistols isimli dizi, punk camiasının önde gelen gruplarından Sex Pistols’ın gitaristi Steve Jones‘un hayatını anlatacak.

Daha önce Trust isimli yapımda FX ile çalışan Danny Boyle’un tüm bölümlerde yönetmen koltuğunda oturacağı, hatta yapımcı olarak yer alacağı Pistol, anlatacağı dönem ve hikaye kadar kamera arkasında önemli isimleri bir araya getirecek gibi gözüküyor. Dizinin senaryosu Moulin Rouge!’un senaristi Craig Pearce ile 24 Hour Party People’ın senaristi Frank Cottrell Boyce imzasını taşıyacak.

Steve Jones’un Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol isimli kitabından televizyona uyarlanacak dizi, Jones ve Sex Pistols’ın İngiltere’nin toplu konutlarında başlayıp Kings ROAD Sex Shop’a, oradan da ikon olarak müzik tarihine adını yazdırdığı dönemi anlatacak.

Oyuncu kadrosunun yavaş yavaş şekillenmeye başladığı Pistols’ta Steve Jones’u Babyteeth filmiyle dikkat çeken Toby Wallace canlandıracak. Game of Thrones’un Arya Stark’ı Maisie Williams ise Jordan olarak da bilinen punk ikonu Pamela Rooke‘u canlandıracak. Dizinin oyuncu kadrosunda bu ikiliye Anson Boon (John Lydon), Louis Partridge (Sid Vicious), Jacob Slater (Paul Cook), Fabien Frankel (Glen Matlock), Dylan Llewellyn (Wally Nightingale), Sydney Chandler (Chrissie Hynde) ve Emma Appleton (Nancy Spungen) gibi isimler eşlik edecek.