star wars evreninde yeni bir seri: the high republic

star wars evreninde yeni bir seri: the high republic


skywalker'dan öncesine gideceğiz


The Mandalorian hayatımıza girene kadar arkadaş ortamlarında “Yok be abi, bitti o” dediğimiz Star Wars evreni, façasını düzeltecek girişimlere devam ediyor. Açıklanan onlarca projeden biri olan Star Wars: The High Republic’ten mini bir fragman paylaşıldı.

Bu kez ana seriden aşina olduğumuz Skywalker anlatısının yüzlerce yıl öncesine gideceğimiz The High Republic, Galaktik Cumhuriyet’in altın çağı olarak anılan dönemi işleyecek bir kitap serisi.

Aralarında IDW Publishing, Marvel, Disney, Viz Media ve Titan Magazines’in yer aldığı çok ortaklı bir yayın formatıyla hayata geçecek The High Republic’in ilk üç kitabı 5 Ocak’ta, yani bugün yayımlanıyor. Charles Soule’un kaleme aldığı Light of the Jedi, Justina Ireland’ın yazdığı gençlik romanı A Test of Courage ve Cavan Scott imzalı The Great Jedi Rescue serinin yayınlanan ilk üç kitabını oluşturuyor.

Star Wars evrenine bu kadar derinlemesine hakim olmayan ya da okumaya başlamadan konuya hakim olmak isteyen takipçiler için Lucasfilm’in paylaştığı infografik görseli aşağıdan inceleyebilirsiniz.