tim burton’ın batman’i animasyon olarak geri dönüyor

tim burton’ın batman’i animasyon olarak geri dönüyor


yanında bonus superman’le birlikte


DC Comics, Michael Keaton’ın başrolünde yer aldığı 1989 yapımı Tim Burton klasiği Batman’in yeni maceralarının anlatılacağı 12 bölümlük yeni animasyon serisini duyurdu.

Senaryosunu Samm Hamm’ın yazdığı, çizimlerinden de Joe Quinones’un sorumlu olduğu Batman ’89, kulağımıza gelenlere göre Michelle Pfeiffer’ın Catwoman’ının geri dönüşünü ve Billy Dee Williams’ın canlandırdığı Harvey Dent’in Two-Face’e evrilmesini izleyicilere vaat ediyor.

İlk altı bölümü 27 Temmuz’da yayınlanacak serinin geri kalan altısı da sonraki haftalarda hemen peşinden gelecek. Hikayenin 12 bölümü tamamlandıktan sonra altı çizgi roman Ağustos ve Ekim arasında bizimle buluşacak. Bunlarla yeterince tatmin olmayacak sevenleri için çizgi romanların ardından da Ekim ayında ciltli bir koleksiyonu yayınlanacak.

Bize çifte mutluluk yaşatmak isteyen DC Comics, bu heyecan verici projenin ekürisi olarak yeni Superman dizisini de duyurdu. Robert Venditti’nin yazdığı, Wilfredo Torres’in çizdiği Supermen ‘78’de, The Man of Steel’in mücadelesini ilk günlerinden – yani Lois Lane’in yeni iş arkadaşı Clark Kent‘in gerçekte kim olduğunu bilmediği günlerden- başlayarak anlatılacak.

Superman ‘78, Batman ’89 ile aynı zaman çizelgesinde yayınlanacak; dijital bölümler Temmuz ayında, basılı çizgi romanlar ise Ağustos ve Ekim ayları arasında bizlerle buluşacak.