blondie’nin yükseliş hikayesi çizgi romana dönüştü

blondie’nin yükseliş hikayesi çizgi romana dönüştü


against the odds


Z2 Comics’in bizimle buluşturmaya hazırlandığı “Against the Odds”, 70’li yıllarda ortaya çıkışıyla sanat ve moda dünyasını kasıp kavuran Blondie’nin New York’un underground kulüplerinde başlayan yolculuğunun, listelerin bir numarasına yükselerek dünyaca ünlü olmasıyla biten hikayesini anlatıyor.

İllüstrasyonundan ünlü çizgi roman sanatçısı John McCrea’nin sorumlu olduğu çizgi roman, DC Comics’in Harley Quinn’nini yeniden yazan Amanda Conner ve Jimmy Palmiotti tarafından yazıldı. İkonik grubun kurucuları Debbie Harry ve Chris Stein, kitabın tüm ayrıntılarında doğruluk sağlamak için Connet ve Palmiotti ile birlikte çalıştı. Çift, kitaba kazandırdıkları sağlam bakış açışını, grubun bu yükselişine birebir şahit olmalarına borçlu.

Grubun 70’lerdeki yüksek enerjili performanslarını gördüğünde çok etkilendiğini paylaşan Palmiotti, “Amanda ve ben de Blondie hayranı olduğumuz için, bu çizgi roman deneyimi pek çok açıdan tam bir zevkti ve oldukça gerçeküstüydü. Tek istediğimiz, onlara haklarını vermek ve grubun tavrı ve müziğiyle eşleşen benzersiz bir görsel hikaye anlatımı yaratmaktı.” Conner ise, Harry’nin tavrı ve tarzının sanatını ve karakterini yıllardır etkilediğini, ilham verdiğini söylüyor; “Genç bir kızken, Debbie Harry benim büyüyünce olmak istediğim süper kahramanımdı. Aslında hala o olmak için büyümek istiyorum. diyerek Harry’ye olan hayranlığını dile getirdi.

“Against the Odds” sonbaharda çıkıyor. 180 sayfalık çizgi roman, Super Deluxe Edition gibi -özel bir Blondie kutu seti, bir dolu özel baskı ve kartpostalı içeren- çeşitli formlarda da sunulacak.