christian bale’in yolu yeni filminde edgar allan poe ile kesişiyor

christian bale’in yolu yeni filminde edgar allan poe ile kesişiyor


the pale blue eyes geliyor


İlk olarak 2013 çıkışlı “Out of the Furnace”de bir araya gelen Scott Cooper ve Christian Bale ikilisi, ikinci kez 2017’de izlediğimiz “Hostiles” filmi için güçlerini birleştirmişti. Dört yıl aradan sonra şimdi de “The Pale Blue Eyes”da birlikte çalışacaklarını açıklayan ikili, bize et tırnak gibi olduklarını düşündürtmeye başladı.

Louis Bayard’ın aynı isimli romanından uyarlanacak olan film, 1830 yıllarında West Point Askeri Akademisi’ndeki bir dizi seri cinayetin hikayesini anlatacak. Bale, cinayetleri çözmesi için görevlendirilen, daha sonra önünde düğme iliklediğimiz yazar Edgar Allan Poe olacak genç bir öğrencinin yardım ettiği deneyimli bir dedektifi canlandıracak.

Konfor alanından çıkıp farklı şeyler denemek istediği bu ilk seri katil filminde Bale’in onu yalnız bırakmamasına çok sevindiğini belirten Cooper, bu filmi yapmayı aslında on yıldan fazla süredir istediğini paylaştı. İlk film fikri oluştuğunda Bale’in baş karakter için çok genç olduğunu, ilerleyen zamanla paralel olarak Bale’in role uygun olarak yaşlandığını ve filmin
çekimi için doğru zamanın şimdi geldiğini söylüyor.

“Edgar Allan Poe, Boston”da doğmuş ve Baltimore”da ölmüş olsa da, hayatının büyük bir kısmını anavatanım olan Virginia”da geçirdi. Ben de onun varlığıyla büyüdüm. Bize dedektif türünü miras bıraktı ve her korku, gizem ve bilim kurgu yazarının olduğu gibi ben de Poe”ya olan borcumu ona bu filmle ödemek istedim” açıklamasıyla filmle ilgili de konuşan Cooper’ın yeni filmi “The Pale Blue Eyes”ın bu yıl içinde çekilmesi planlanıyor.