amazon, “the lord of the rings” dizisinin ilk sezonu için 465 milyon dolar harcamış

amazon, “the lord of the rings” dizisinin ilk sezonu için 465 milyon dolar harcamış


bütçelerin efendisi


Fantastik kurgu alanında başı çeken yapım Lord of the Rings’in Amazon bünyesindeki televizyon uyarlaması, şimdiye kadar yapılmış en büyük dizi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Uzun süredir üzerinde çalışılan ve nihayet bu sene yayınlanması planlanan dizinin, sadece birinci sezonu için 465 milyon dolar gibi rekor bir bütçeye sahip olduğu açıklandı. Zaten 1 milyar dolar gibi bir bütçeyle daha ilk günden herkesin ağzını açık bırakan yapım, bu haberle de büyüklüğünü bir kez daha kanıtlamış oldu.

Amazon’un Lord of the Rings serisinde oldukça iddialı geldiğini daha birinci sezon emekleme aşamasındayken ikinci sezon onayı almasından anlamıştık. Şimdiden 465 milyon dolar gibi büyük bir rakamın harcandığı dizinin, rekor bir rakamla geri bildirim sağlayacağı da Amazon tarafından bekleniyor olmalı. Durumu daha net açıklığa kavuşturmak için; büyük bir izleyici kitlesine hitap eden HBO’nun Game of Thrones’unun her sezonun çekimleri 100 milyon dolar civarında bir rakama tekabül ediyordu ve bu rakam bile o zamanlarda oldukça yüksek olmasıyla göze çarpıyordu. Dizinin çekimlerinin devam ettiği Yeni Zelanda’dan gelen rakamlar, Amazon’un LOTR dizisini beş sezon sürdürmeyi düşündüğünü ve daha sonrasında da bir yan dizi planının olduğunun altını bir kez daha çiziyor.

Söz konusu muazzam dereceki büyük harcamayı ve onun getirdiği büyük riskin arkasında oldukça sağlam bir ekip bulunuyor;  Star Trek: Beyond filminin yazarları JD Payne ve Patrick McKay ikilisinin hem senaryosunu yazdığı hem de yürütücü yapımcılığını üstlendiği dizide yönetmenliği The Orphanage, The Impossible ve Jurassic World: Fallen Kingdom gibi filmlerin arkasındaki isim olan J.A. Bayona üstleniyor. Projede Robert AramayoNazanin BoniadiMorfydd ClarkMarkella Kavenagh, Maxim Baldry, Joseph Mawley, Ema Horvath, Ismael Cruz CórdovaOwain Arthur, Tom Budge, Tyroe Muhafidin, Sophia Nom gibi isimler yer alıyor.

İlk Lord of the Rings filmi The Fellowship of the Ring‘den önceki bir zamanda geçeceği açıklanan dizi, bizleri İkinci Çağ’da (Second Age) kitaplar ile sinema filmlerinin 3000 yıl öncesine götürecek. Bu yılın sonlarına doğru izlemeyi beklediğimiz diziden, her biri diğerinden daha heyecanlandırıcı gelecek haberleri merakla bekliyoruz.