my bloody valentine iki yeni albümünü ve streaming platformlarına dönüşünü duyurdu

my bloody valentine iki yeni albümünü ve streaming platformlarına dönüşünü duyurdu


evet evet albüm


Bu hafta Instagram hesaplarından yaptıkları paylaşımla yeni bir duyuruları olduğunu açıklayan My Bloody Valentine, iki güzel haberle geri döndü. İlk olarak bugüne kadar uzak durdukları streaming dünyasına ilk adımını atan grup, bununla yetinmeyip iki albüm üstünde birden çalıştığını açıkladı.

Bir albüm uğruna bizleri 22 yıl bekletip 2013 yılında üçüncü albümü mbv’yi yayınlayan grup, 2019’da kayıtları tamamlanmış iki adet EP’nin ceplerinde olduğunu açıklayıp yine de o kayıtları yayınlamamıştı. Bu hafta için gelen duyurunun ardından herkes o iki EP’nin yayınlanacağını hayal etmeye başlamıştı sma Kevin Shields önderliğindeki grup bundan daha fazlasını yaparak Domino Records ile anlaşmalarının bir hediyesi olarak 2021 sonunda yayınlanması planlanan iki albümün yolda olduğunu açıkladı. Yeni albümlerden ilki için “sıcak ve melodik” yorumunu yapan Shields, ikinci kaydın ilkine göre daha deneysel kaldığını belirtti. Grubun kemik üyelerinden Bilinda Butcher ise pandemi sürecinde böyle bir işe kalkışmanın zorluklarının altını çizerken iki albümün de yıl sonuna kadar yüzde yüz tamamlanmış olacağının sözünü verdi.

Albüm haberlerine destek olarak grubun kataloğunun tekrar elden geçirilip EP’ler dahil olmak üzere CD ve plak formatında tekrar basılacağını da müjdeleyen Kevin Shields’ten keşke başka bir şey isteseymişiz. Bu yeniden basımların sıralamasıyla ilgil detay paylaşmayan Shields, tarih olarak 21 Mayıs’ı işaret etti.

Önümüzdeki aylarda kendilerinden bol bol haber duyacağına inandığımız grubun malum ortamlara teşrif eden albümlerini sizler için buraya kadar taşıdık.