tarihi rockfield stüdyoları’nın hikayesini ünlü isimlerin ağzından dinliyoruz

tarihi rockfield stüdyoları’nın hikayesini ünlü isimlerin ağzından dinliyoruz


ozzy osbourne, liam gallagher, robert plant...


Yıllar boyunca Black Sabbath, Queen, Oasis ve Coldplay gibi müzik dünyasının hatrı sayılır gruplarının albümlerini kaydettiği, ilk kayıt stüdyolarından biri olarak 50 yıl önce kurulan Rockfield Stüdyoları’nın hikayesini anlatmak için Ozzy Osbourne, Robert Plant, Liam Gallagher ve fazlası bir araya geliyor.

Bir gün aynı yerde hem ineklerini sağıp hem de müzik yapmayı hayal eden Kingsley ve Charles Ward kardeşler tarafından kurulan Rockfield Stüdyoları, sahip olduğu ünlü çiftlikte konumlanıyor olmasına borçlu. Bir aile çiftliğinden stüdyoya çevrilen Rockfield, izole kırsal bir alanda sakinleştirici çalışma ortamı arayan sanatçılar için yıllar boyunca biçilmiş bir kaftan görevi görmüş.

Rockfield: The Studio on the Farm isimli belgesel ise bu dünyaca ünlü kayıt stüdyosunun hikayesini onlarca yıllık kamera arkasındaki arşiv görüntüleriyle anlatıyor. Filmde, kayıt stüdyosunda yaşadıkları eşsiz deneyimleri bize aktarmak için Osbourne, Plant, Gallagher dışında Coldplay’in solisti Chris Martin’le yapılmış röportajlar da yer alıyor.

92 dakika uzunluğundaki Rockfield: The Studio on the Farm, Hannah Berryman tarafından yönetildi. SXSW ve diğer film festivallerinde gösterilen belgeselin 14 Mayıs’ta Abramorama aracılığıyla izleyicisiyle buluşturulacak. Belgeselin fragmanını ve Osbourne’lu tanıtım videosunu aşağıya bırakıyoruz.