fbi, kurt cobain’in ölümüyle ilgili dava dosyalarını paylaştı

fbi, kurt cobain’in ölümüyle ilgili dava dosyalarını paylaştı


sır perdesi devam ediyor


5 Nisan 1994’te intihar ederek hayatına son veren Kurt Cobain’in ölümüyle ilgili FBI tarafından hazırlanan 10 sayfalık rapor, yaklaşık 30 yıl sonra basınla paylaşıldı. Raporda kült müzisyenin ölüm nedeniyle ilgili şüpheli ifadelerin varlığı dikkat çekti.

Toplamda 10 sayfadan oluşan FBI dosyası, Cobain’in intiharının araştırılmasını isteyen iki isimsiz mektupu barındırıyor. Bu mektuplardan birinde Davayı inceleyen polisler olayın bir cinayet olma ihtimalini tamamen görmezden geldiler ve araştırmayı bu şekilde sürdürdü” yorumu dikkat çekiyor. Müzik dünyasında yıllardır devam eden “cinayet mi? intihar mı?” sorusunun çıkış noktalarından birine denk düşen bu mektubun 24 Eylül 2003 tarihli devamında ise “Kurt Cobain davasında büyük bir adaletsizliğin yaşandığına derinden inanıyorum. Bay Cobain’in ölümünün yeniden incelenmesi konusunda baskı yapmak için tek umudumuz sizlersiniz. Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca Kurt Cobain hayranı, sanatçının ölümü etrafındaki bu tutarsızlıkların bir kez ve tamamen ortadan kalktığını görmek istiyor.” yorumuyla şüphelerin altını bir kez daha çiziyor.

FBI’ın “bu dava bizim yetki alanımıza girmiyor” karşı mektuplarının da yer aldığı 10 sayfalık dökümanın belki de en dikkat çekici kısmı, Cosgrove / Meurer Productions isimli prodüksiyon şirketinin Ocak 1997’de FBI’a gönderdiği faksta yer alan “En az bir araştırmacı, Los Angeles merkezli bir özel dedektif ve eski bir LA County Şerif Yardımcısı olan Tom Grant, bu resmi intihar kararının acele verilmiş bir karar olduğuna inanıyor” notu.

Aradan geçen yaklaşık 30 yılda ortaya ve Courtney Love üzerinde atılan iddialarının hiçbirini destekleyecek kanıtlar ortaya çıkmaması düşündürücü olsa da bu ihtimali tamamen ortadan kaldırmayacak kadar kuvvetli kanıtlar da mevcut. Aradan geçen bunca zamandan sonra farklı bir şekilde sonuçlanması ya da yeniden açılması beklenmeyen dava belki konu hakkında bilgisi olan insanların bu konuda konuşmak istemelerine sebep olabilir.

Bu gelişmenin yakında yeni ve daha heyecan verici gelişmeleri tetikleme ihtimalini merakla takip ediyoruz.