denis villeneuve’den dune 2 için heyecan verici açıklamalar geldi

denis villeneuve’den dune 2 için heyecan verici açıklamalar geldi


villeneuve is the mind-killer


Ha geldi, ha gelecek diye aylardır heyecanla beklediğimiz Dune uyarlamasından yeni haberler var. Filmin vizyona girmesine kısa bir süre kala yönetmen Denis Villeneuve’den devam filmi Dune 2 için güzel haberler geldi. Villeneuve, Zendaya’nın canlandırdığı Chani’nin başkahraman olacağını geçtiğimiz günlerde öğrendiğimiz Dune 2 için şimdiden hazırmış.

Bilim kurgu türünün babalarından desek yanılmayacağımız Frank Herbert’ın efsane serisi Dune’un beyaz perde uyarlaması bir süredir sinema dünyasını heyecanlandırmış durumda. 1984 yılında David Lynch’in elinden çıkan başarısız uyarlamanın aksine, 2021 uyarlaması geçtiğimiz hafta Venedik Film Festivali’nde görücüye çıkmış ve eleştirmenleri ikiye bölmüştü. Eleştirmenlerin bir kesimi filmi yere göğe sığdıramazken diğer kesim hayal kırıklığına uğrayıp beklentiyi çok da yukarıya çekmememiz gerektiğini belirtmişti. Villeneuve ise ikinci film için çoktan gazlanmış durumda.

Arrival, Blade Runner 2049, Prisoners ve Incendies gibi yapımlarla hem Avrupa sinemasında hem de Hollywood’da rüştünü ispatlayan Villeneuve, Dune’un devam filmiyle ilgili “İki kısımdan oluşan bir film yaptığınız zaman, ilk filmi çekerken ikinci filmde neler olacağını çoktan belirlemeniz gerekir. Ben ikinci film için şimdiden hazırım. Stüdyonun da onayı olursa Dune’un devam filminin çekimlerine 2022 yılı içinde çabucak başlayabilirim.” sözlerini söyledi.

Villeneuve’ün paylaştığı demeçten anladığımız kadarıyla Dune 2 için şimdilik tek gereken şey Warner Bros.’un devam film için yeşil ışık yakması. Zendaya, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Timothée Chalamet, Dave Bautista, Oscar Isaac, Josh Brolin, Javier Bardem, Charlotte Rampling ve Stellan Skarsgård gibi isimlerden oluşan kadrosuyla gözlere bayram ettirecek Dune, 22 Ekim’de vizyona girecek.