yıllar sonra yeni bir johnny depp filmi mi?

yıllar sonra yeni bir johnny depp filmi mi?


e hani cancel culture?


Eski eşi Amber Heard ile yaşadığı malum olaylardan sonra Hollywood kariyerinde belini bir türlü doğrultamayan Johnny Depp, Fantastic Beast serisinden kapı dışarı edilmesinin ardından yalnızca birkaç vasat altı filmde rol almıştı. Uzun bir süre sonra Depp’i tekrar beyaz perdeyle buluşturan bir film geliyor: Minamata.

Minamata pek de yeni bir film sayılmaz aslında. 2018’de prodüksiyonu başlayan film, 2020 Berlin Film Festivali’nde pandeminin patlak vermesinden hemen önce prömiyerini yapmış. Pandemi sebebiyle ertelendikçe ertelenen yapımlar kervanına katılan filmin vizyon tarihi bugünlere kadar aksamış. “Peki nedir bu Minamata?” diye soracak olursanız: Film, 15 yaşında yerel gazeteler için fotoğraf çekerek kariyerine başlayıp sonra en başarılı savaş muhabirlerinden biri olan W. Eugene Smith’in yaşamından bir kesiti konu alıyor. Kariyeri boyunca Life dergisi çatısı altında çalışan usta fotoğrafçının en bilinen işi, kendisinin de hayatına mal olan Japonya’nın Minamata halkının civa yüzünden zehirlenmesi üzerine çektiği fotoğraflar.

Smith’in eşi Aileen Mioko Smith ile beraber yazdığı otobiyografik kitaptan beyaz perdeye uyarlanan filmde usta fotoğrafçıyı Depp canlandırıyor. Minami, Bill Nighy, Katherine Jenkins, Akiko Iwase gibi isimlerin de yer aldığı Minamata’nın yönetmen koltuğunda Andrew Levitas oturuyor. Filmin senaryosunu ise yine Levitas, David Kessler ve Stephen Deuters üçlüsü üstleniyor.

Minamata, 15 Aralık’ta seçili sinema salonlarında gösterime girecek, 2022’de ise uluslararası çıkışını yapacak. Filmin fragmanı için buyursunlar.