the weeknd’in imaj evrimi

the weeknd’in imaj evrimi


0’dan 100’e. tam anlamıyla


Her yeni albümüyle gündemin baş köşesine oturmayı başaran yıldız çocuk The Weeknd, bir gecede bin yaş yaşlandı. Pandeminin başında yayınladığı ve çok ses getiren albümü After Hours’dan sonra tarzını epey değiştiren sevgili sanatçımız, yeni albümü için gri alana tam anlamıyla geçiş yapıyor. “Dawn FM” ismini taşıyan ve bugün yayınlanan stüdyo albümünün kapak ve teaser çekimleri için profesyonel makyaj sonucu epey yaşlanan, adeta şakaklarına kar yağan The Weeknd’in yeni stili, aslında bir süredir sergilediği iddialı görünümlerin doğal bir sonucu gibi. Nasıl yani derseniz, sizi hemen 2020 Mart’ta çıkan albümü After Hours’ın kapak görseline doğru alalım.

Fotoğrafta görünen sahte yaralar, kırık burun, patlamış dudak gibi kanlı detaylarla süslenmiş kapak görseli, sanatçının yeni ve “façalı” bir personasının doğuşunu simgeliyor gibi adeta. O kadar ki, bu yaralı persona bizi 2020 American Music Awards gecesine doğru takip ediyor ve olayları tamamen abartmış The Weeknd’i tüm yüzü bandajlı şekilde görüyoruz bu kez. “Hollywood ünlüsü kültürünün absürdlüğüne ve insanların kendilerini sığ sebepler yüzünden manipüle etmesine” bir tepki olarak bu imajı benimsediğini açıklayan The Weeknd, “Save Your Tears” parçasının videosunda ise bandajları söküp atıyor ve geriye dramatik bir yüz bırakıyor.

“Tüm bu olay örgüsü boyunca ‘The Character’ın hikayesine şahit oluyoruz, tehlikeli hayatının tepe noktalarından absürdlüğe doğru gidişine tanıklık ediyoruz.” cümleleriyle açıklayan sanatçı, “Sanırım seksi olmak yerine hikayemin sürükleyici olmasının benim için daha önemli olduğunu anlamışsınızdır.” cümlesiyle de stilinin alışılagelmiş seksiliğin çok dışında olduğunu kabul ediyor.

 

Saatler Dawn FM’i vurduğunda ise emeklide yaşa takılan bir görünüm karşımıza çıkıyor. Bandajlar düşmüş, onca estetik operasyon bir işe yaramamış, alın kırışmış, göz altı torbaları zaten almış başını gitmiş, saçlar tuz karabiber olmuş… Karşınızda 0’dan 100’e bir The Weeknd görünümü. Sosyal medyada sayısız şakaya malzeme olan bu görünümle “Acaba emekli mi oluyor artık, bu son albüm mü?” sorularına zemin hazırlayan The Weeknd’in sıradaki albümünü heyecanla beklerken umarız biz de bu kadar yaşlanmayız.