bioshock’un film uyarlamasına netflix sahip çıktı

bioshock’un film uyarlamasına netflix sahip çıktı


bu sefer olacak gibi


Oyun dünyasının sevilen serilerinden BioShock’un film uyarlaması, çoğu oyun uyarlamasında olduğu gibi seneler içinde yılan hikayesine dönmüş durumda. Fakat bu hikaye yakın zamanda nihayete erecek gibi duruyor. BioShock’un film uyarlaması için Netflix’in çalışmalara başladığı duyuruldu.

2007 yılında piyasaya çıkan ilk BioShock oyunu, 1960 yılında Rapture isimli bir sualtı şehrinde geçiyor. Birinci şahıs nişancı ve rol yapma öğelerini retro fütüristik bir tasarımla oyunculara sunan BioShock, yayınlandığı yıl video oyunu meraklıları tarafından çok sevilmiş ve iki devam oyunu ile hikayesini sürdürmüştü. Serinin film uyarlaması için ilk çalışmalar ise yayınlanmasından sadece bir sene sonra, 2008 yılında başlamıştı. Pirates of the Caribbean yönetmeni Gore Verbinski’nin yönetmenliğini üstlendiği film projesi 200 milyon dolarlık yüksek maliyetinin de dahil olduğu çeşitli sebeplerden dolayı çok geçmeden iptal edilmişti.

Netflix’in sahip çıktığı yeni BioShock projesinin yazarı ve yönetmeni ise şimdi belirsiz. Oyunun yapımcısı Take-Two Entertainment, film projesinin de yapımını üstlenecek.