yıldız bezeli yeni nolan filmi oppenheimer’ın kadrosu genişlemeye devam ediyor

yıldız bezeli yeni nolan filmi oppenheimer’ın kadrosu genişlemeye devam ediyor


kenneth branagh da kadroda


Christopher Nolan’ın atom etkisi yaratma garantili yıldızlarla dolu yeni filmi Oppenheimer’ın kadrosuna yeni isimler katıldı.

Cillian Murphy’nin başrolünü üstlendiği filmde daha önce Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Florence Pugh, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Dylan Arnold, Olli Haaskivi ve Jack Quaid gibi isimlerin yer alacağı duyurulmuştu. Bugün ABD’nin Kaliforniya, New Mexico ve New Jersey eyaletlerinde prodüksiyonunun başladığı da açıklanan filme son iki Nolan filmi Dunkirk ve Tenet’te yönetmenle çalışan Kenneth Branagh ile beraber Alden Ehrenreich, David Krumholtz ve Matthew Modine gibi isimler de katıldı.

Kai Bird ve Martin J. Sherwin‘in Pulitzer ödüllü kitabı American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer‘dan uyarlanacak film İkinci Dünya Savaşı’nda atom bombasının geliştirilme sürecine ve atom bombasının bulunuşunda büyük bir katkısı olan teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer’a odaklanacak. Oppenheimer rolünde Cillian Murphy’i izleyeceğiz. Rolden paylaşılan ilk kare ise şu şekilde:

Daha önce de Nolan ile birçok filmde çalışma fırsatı bulan Hoyte Van Hoytema‘nın görüntü yönetmenliğini üstleneceği, Jennifer Lame’in ise kurguda yer alacağı Oppenheimer’ın müziklerini ise Tenet’in de müziklerine imza atan Ludwig Göransson besteleyecek.

Nolan’ın Warner Bros. bünyesinden ayrılmasının ardından çekeceği ilk film olma özelliği de taşıyan Oppenheimer, yönetmenin eşi Emma Thomas ile birlikte sahip olduğu yapım şirketi Syncopy Inc.’in prodüktörlüğünde Universal Pictures etiketiyle 21 Temmuz 2023’te gösterime girecek.