yeni gorillaz albümüne dair kulağımıza çalınanlar

yeni gorillaz albümüne dair kulağımıza çalınanlar


"the static channel" geliyor


Bol ve sağlam konuklu Song Machine projesini saymazsak Gorillaz‘ın son stüdyo albümünden bu yana tam dört sene geçti. Yeni bir albüm için yeterinden fazla bir süre yani. İşbu yeni albüm ise yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı gibi. Yaklaşık bir ay önce paylaşılan son tekli Cracker Island, birkaç gün önce turne konserinde Tame Impala ile canlı çalınıp söylenen New Gold; sosyal medya ve Gorillaz forumlarında sık sık gündeme gelmeye başlayan The Static Channel başlığı şimdilik bunun en büyük kanıtlarından gibi. Evet, yeni Gorillaz albümü beklediğimizden de yakın. Üstelik taş gibi sağlam bir konuk ekibe sahip.

Büyük ihtimalle The Static Channel ismiyle dinlemeye açılacak yeni Gorillaz albümünün şarkı sayısı için şimdilik bir tahmin yürütmek zor. Bu şarkılardan şimdilik sadece üçünün adını biliyoruz: Thundercat‘in konuk olduğu ve geçtiğimiz ay stüdyo kaydı paylaşılan Cracker Island, birkaç gün evvel Tame Impala aka Kevin Parker‘ın sürpriz konukluğuyla ilk defa canlı çalınan New Gold ve 2022 turnesinde Nisan ayından beri konserlerde birçok kere seslendirilen Silent Running. Peki albümün Thundercat ve Tame Impala dışındaki konukları kim? Onaylanan isimler arasında Fleetwood Mac efsanesi Stevie Nicks, Latin trap’in dikkat çeken isimlerinden Bad Bunny, Brezilyalı rapçi MC Bin Laden ve Demon Days‘ten beri Gorillaz ile birçok kere çalışma fırsatı bulan Bootie Brown gibileri bulunuyor. Asıl büyük dedikodu ise Billie Eilish‘in de albümün konuk listesinde olacağı yönünde. Tabii bunun şimdilik dedikodudan ibaret olduğunun altını çizelim.

The Static Channel‘ın çıkış tarihine dair şimdilik kesin bir tahminimiz yok tabii. Ancak albümün en kötü ihtimalle sene sonuna doğru yayında olacağını düşünüyoruz. Hadi bakalım, yanıltma bizi Gorillaz.