nilüfer yanya’dan mini türkiye turnesi gibi istanbul ve ankara konseri

nilüfer yanya’dan mini türkiye turnesi gibi istanbul ve ankara konseri


çarşamba istanbul, perşembe ankara


2016 çıkışlı ilk kısa çaları Small Crimes‘tan beri radarımızdan çıkmayan, şimdilerde ise Mart ayında kapımızı çalan ikinci stüdyo albümü PAINLESS ile kulaklarımızda kira ödemeden yaşayan Nilüfer Yanya, hayranlıkla izlediğimiz canlı sahnesini bir kez değil, iki kez daha bu topraklara taşıyor. Bu hafta Türkiye merkezli dinleyicileri için Perşembe’nin gelişini Çarşamba’dan belli etmeye hazırlanan Yanya, sanatçının Türkiye distribütörü GRGDN‘ın ve Kendine Has‘ın katkıları ile 19 Ekim Çarşamba akşamı İstanbul Babylon‘da, 20 Ekim Perşembe akşamı ise Ankara Milyon Performance Hall‘da sevenlerini bekliyor olacak.

2019’un liste canavarı Miss Universe ile diskografisindeki ilk albüme imza atan Yanya, kendisine birçok mecrada “Yılın Albümü” ve “Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı” tasdiklerini kazandıran Miss Universe’ün yayınlandığı tarihe kadar çoktan rüştünü ispatlamıştı aslında. Nasıl mı? The xx, Broken Social Scene, Mitski ve Sharon Van Etten ve müzik camiası adına daha say say bitmez bir ton açık ara kaliteli isimle beraber sahne alarak ve tabii ki The Guardian, Pitchfork, The FADER, i-D, Noisey, Nylon ve BBC 6 Music gibi otoritelerden övgüler toplayarak.

Kimilerince “dişi King Krule şeklinde tanımlanan; müziğinde The xx, gitar tekniğinde Kaki King, sesinde Nina Simone, yorumunda ise Jeff Buckley’den izler taşıyan Nilüfer Yanya’nın sonik dünyasını aslında nasıl anlatabiliriz, bilemiyoruz. Indie rock, soul, caz ve trip hop olarak tanımlansa da bu türlerden biraz daha farklı bir konumda duran bir tarza sahip Yanya. Buram buram breakbeat kokan the dealer, aksak ritimlere sahip midnight sun veya climax’e ulaştıkça distortion’da elini korkak alıştırmayan belong with you gibi şarkılara ev sahipliği yapan PAINLESS, bu durumun en büyük kanıtı niteliğinde olabilir gibi.

Hemen yukarıda saydığımız otoriteler de dahil müziği eksenine alan birçok mecradan ortalama 8-8.5 arası puanlar almış bir albüm PAINLESS. Şimdi bu güzeller güzeli albümü ve Keep On Calling, Baby Blu ve The Florist gibi hit şarkıları canlı canlı dinleme fırsatı ayağımıza kadar gelmişken sizi biletler için hemen ŞURAYA yönlendirmeyelim de ne yapalım? Teşekkürler GRGDN, teşekkürler Kendine Has ve tabii ki teşekkürler Nilüfer Yanya.