editors konseri için adres: zorlu psm, tarih: 5 şubat

editors konseri için adres: zorlu psm, tarih: 5 şubat


kaçmaz


Eylül ayında yayınlanan yedinci stüdyo albümü EBM‘in turnesi kapsamında şu sıralar Berlin’den Krakow’a, Paris’ten Viyana’ya, Glasgow’dan Londra’ya kadar Avrupa’yı karış karış dolaşan İngiliz rock grubu Editors ile buluşma sırası Zorlu PSM desteği ile biz İstanbullu müzikseverlere geldi. 5 Şubat akşamı gerçekleşecek konser öncesi “Editors kimdir, ne yapar?” gibi sorularınız varsa hemen aşağı doğru kaydırabilirsiniz. “Gerek yok, ben biletimi alıp kaçayım” diyenler için BURAYA bir link bıraktık.

2002 yılında The Pilot adı altında müzik serüvenine başlayan, takip eden birkaç sene içerisinde The Pride ve Snowfield gibi isimlerle sahneye çıksa da 2004 yılında Editors adına kavuşan Birmingham merkezli grup, İngiliz post-punk revival sahnesinin öncülerinden biri olarak ilk albümü The Back Room‘u 2005 yılında piyasaya sürdü. The Back Room ile Birleşik Krallık’ın -hatta tüm müzik camiasının- en prestijli ödüllerinden Mercury Prize‘a aday olmasının ardından üretimlerinde vitesi artıran gruptan sadece iki sene sonra An End Has a Start‘ı dinlemiştik. İkinci Editors albümü için de ilkinde olduğu gibi olumlu geri dönüşlerin ardı arkası kesilmedi. Bu iki albümü takiben 2009-2018 yılları arasında gelen dört Editors albümü de yine yıl sonu listelerine kombine giriş yapma hakkına sahip oldu.

Geçtiğimiz senenin Eylül ayında yayınlanan son albüm EBM‘e ise ayrı bir parantez açmamız gerek. Tom Smith‘in öncülüğündeki grup, geçen zaman içerisinde Geraint Owen‘dan Justin Lockey’ye, Chris Urbanowicz‘ten Elliot Williams‘a çeşitli oyuncu değişiklikleri yaptı. Ancak bu değişikliklerin en etkili olanı muhtemelen geçen sene Editors’a dahil olan Benjamin John Power aka Blanck Mass ile beraber gerçekleşti. Fuck Buttons grubu ile de adını duyduğumuz Ivor Novello ödüllü Power, 2011 yılından beri Blanck Mass adı altında besteci ve prodüktör olarak üretimlerini sürdürüyor. Yenilikçilikten ödün vermeden sound’larını sürekli geliştirmeyi hedefleyen Editors, vizyonerliği ile İngiliz elektronik müzik sahnesinde adından söz ettiren Power’a kancayı takarak son albümlerini sanatçının besteci ve prodüktör desteği ile kaydetti. Blanck Mass’in albüme olan etkisini özüne sadık bir post-punk revival sound’u olsa da pop, industrial rock ve new wave tatlarını da aldığımız -hatta Depeche Mode‘dan esintiler duyduğumuz- EBM ile fark edebiliyoruz. Onu da geçtik, bu yetenek kumkumasının etkisi albümün adında bile görülebiliyor. (bkz: Editors + Blanck Mass = EBM)

Kendilerini daha önce İstanbul sınırları içerisinde birden fazla kez dinleme fırsatı bulmuştuk. Ancak 5 Şubat akşamı Zorlu PSM‘de gerçekleşecek konserde farklı ve kaçıranın üzüleceği bir Editors‘ün karşımıza çıkacağından şüphemiz yok. Biletler için sizi ŞURAYA alalım, konser akşamı görüşmek üzere diyelim.