3D MAPPING İLE BOYA BADANA KEYFİ

3D MAPPING İLE BOYA BADANA KEYFİ


Acaba Boyacilar Da Mapping Mi?


Brooklyn Müzesi’nde açılan bir sergi açılışında yapılan ilginç projection mapping uygulaması serginin önüne geçti.

 

Multimedya sanatçıları Bruno Levy ve Blake Shaw’ın kurucuları olduğu SWEATSHOPPE adlı oluşum; Jenny Holzer, Kehinde Wiley ve Ai Weiwei gibi ünlü sanatçıların eserlerinin boy gösterdği 'According To What?' sergisinin beleş içkili, beleş abur cuburlu kokteylinde ziyaretçilerin aklını aldı. Vimeo Ödülü’nü de kazanmışlığı olan SWEATSHOPPE, Brooklyn Müzesi’nin dev duvarlarına yansıttığı bir video, bir adet de silindir şeklindeki boya fırçasından oluşan eğlenceli projesiyle kendisini de iyi bir şekilde tanıtmış oldu.

 

 

 

 

 

Bruno Levy ve Blake Shaw’ın harika tepkiler alan mapping gösterisini açıklamamız gerekirse; boya silindirlerinin her birinin altında bulunan düğmeye basıldığında aktif duruma geçen kızılötesi lambalar gönderdikleri sinyallerle video’yu duvara yansıtan bilgisayarı uyarıyor.

 

 

 

 

Mesajı alan bilgisayar da duvara yansıttığı görselleri silindir fırçanın gittiği yere göre uyarlıyor. Böylelikle ortaya harika bir iş çıkıyor. SWEATSHOPPE tarafından oluşturulan etkileşimli videonun, katılımcıların hepsini boya badana işine ısındırmasını da es geçemeyiz.