ASLINDA HIP HOP NE DEMEK İSTİYOR?

ASLINDA HIP HOP NE DEMEK İSTİYOR?


İş, Aş, Jay Z


Biz onları hep hızlı konuşuyorlar sanıyoruz. Anlamıyoruz, belki de dinlemiyoruz. Sadece “Yo, yo, yo” diyoruz. Aslında onlar oldukça kırılgan. İşte hip hop’a gönül vermiş müzisyenlerin aslında demek istedikleri…

 

 

Herkesin kazandığı parada gözü olan dergi Forbes, hip hop sanatçılarının şarkılarında en çok neden bahsettiklerini istatistiklere döktü. Forbes, hip hop dünyasının en zengin dört ismini istatistiklere dökerken hepsinin bir albümünü baz aldı. Bu listeye Jay Z, Magna Carta… Holy Grail ile 50 Cent, Before I Self Destruct ile Dr. Dre, 2001 ile Diddy, Last Train To Paris ile katıldı.

 

 

Kulaklık sektörüne görgüsüzlüğü özenerek sokan Dr. Dre, her ne kadar dünyalığını ticaretten yapmış olsa da şarkılarında paradan bahsetmekten çekinmiyor. Yine de Dr. Dre’nin gönlünde yatan aslan, pahalı arabalar.

 

 

 

Zenginin malı züğürdün çenesini yormaya devam ediyor. Diddy, emlak zengini olmasının tadını doyasıya çıkarıyor. Şarkılarının üçte birinde gayrimenkulden bahseden Diddy, gençlere bol bol bir dikili ağaçları olması gerektiği mesajını veriyor.

 

 

 

Para, silah ve araba üçgeninde derin hayatını sürdüren 50 Cent…

 

 

 

Jay Z, şarkılarında genel olarak bir haber bülteni havası yakalamak istiyor ve hemen hemen her şeyden bahsediyor. Jaz Z de en çok paradan bahsetmeyi tercih ediyor. Ama kendi parasından…