BIN LADIN ESNAF OLURSA

BIN LADIN ESNAF OLURSA


Bin Ladin Barda, Gönlü Hovarda


Ünlü birilerine benzeyen arkadaşlarınız vardır muhakkak. Hemen hemen hepimizin hayatta karşılaştığı bir deneyim bu. Yakışıklı veya güzel birine benziyorsa methiyeler düzülür bu arkadaşlara. Saçma sapan birine benziyor ise hayatı boyunca kara bir leke gibi yanında taşımak zorunda kalır bu benzetmeyi. Bazıları da kendiyle barışıklığı sayesinde kaale bile almayabilir. Lakin; benzediğiniz kişi Usame Bin Ladin'se işin rengi biraz değişir. Hele ki Hıristiyan bir ülkede ikamet ediyorsanız, ön yargılı insanlar yüzünden terörist yakıştırmasına bile maruz kalabilirsiniz.

 

 

Brezilya'da yaşayan barmen Francisco Elder Braga Fernandes, yıllar evvel kendisine Bin Ladin benzetmesi yapılmış bir barmen. Bu benzetmeyi aradan geçen yıllar içerisinde avantaja çevirererek kariyerinde bir basamak olarak kullanmayı başarmış. Orijinal Bin Ladin'in aksine oldukça barışçıl bir insan olan Fernandes, Sao Paulo'da bulunan Barbas adlı barının ismini Bar do Bin Laden'e çevirmiş. Her gün Usame Bin Ladin kostümüyle barının başında içkiler hazırlayarak popülaritesini daha da arttırmış. En büyük sıkıntısı ise kimsenin kendisini adıyla çağırmaması. Osama veya Bin Laden diye hitap ediyor müşterileri ona.

 

 

Al Jazeera tarafından iki kez hakkında program hazırlanan, bölgedeki turistlerin akın akın barına geldiği Fernandes'in bu benzerliği dolayısıyla yaşadığı anıların ve tanıştığı insanların haddi hesabı yok. Kendisi bu benzerliğin ona sunduklarından oldukça memnun ve mutlu bir hayat yaşıyor.