BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: BUILT TO SPILL – KEEP IT LIKE A SECRET

BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: BUILT TO SPILL – KEEP IT LIKE A SECRET


Bu Aramizda Sir Olarak Kalsin.


Haftaya indie rock’ın kökenleri eşliğinde buz gibi tombul şişe biralarla başlamaya ne dersiniz?

 

O zaman yastık altında durdukça değerlenen grup Built To Spill’in evladiyelik albümü Keep It Like A Secret çalmaya başlasın, buzdolabından tombul şişeler çıksın.

 

 

1990’lı yılların müzik adına efsane zamanlar olmasındaki katkısından dolayı her daim takdirimizi kazanan Built To Spill, dördüncü stüdyo albümü Keep It Like A Secret’ı 1999’da yayınladı. Henüz alternatif rock sıfatını herkes kapamıyordu, indie rock her eve girmemişti. Bu ortamı şenlendirmeye, insanları dinlerken bira kaptırmaya karar veren Built To Spill, sessizce hayatımıza girdi. Ama Built To Spill’in etkisi pek sessiz olmadı.

 

 

Built To Spill hiçbir zaman stadyum doldurmadı, konserlerinde sahneye sutyenler fırlatılmadı ama Eddie Vedder, Albert Hammond Jr. gibi isimlerden “Olmasaydın, olmazdık!” mesajını her daim kaptı. Nice genç Keep It Like A Secret dinleyip, eline ilk kez gitar aldı. Müziğin amacının sadece para kazanmak olmadığını bilen Built To Spill’in şerefine kaldırıyoruz bu tombul şişe birayı.

 

 

Carry The Zero, Built To Spill’in dehasına saygı duymaya başlamak için oldukça güzel bir nokta. Doug Martsch’ın sakin sesine, yangın gibi eşlik ediyor gitar. Roket gibi davullar sayesinde bir bakıyoruz ki Carry The Zero, alternatif rock adına bir ballad olmuş bile.

 

 

Birinin haklılığını kabul etmek zor geliyorsa, birileri sizi “Her şey yoluna girecek.” diyerek kandırdıysa soğuk biranızdan önce bir yudum alın ardından da kendinizi You Were Right’ın kollarına bırakın. Şarkı yükselip, alçalırken kalbiniz sıkışır gibi olursa hemen bizim gibi bir tombul şişe daha kapın buzdolabından.

 

 

Bir albümü bitirmek için en güzel yollardan biri olan Broken Chairs başlıyor. Kendine has tarzın sonuna gelmiş hatta 100 metre geçmiş Built To Spill, sizi sekiz dakikalık bir vedaya davet ediyor.

 

Biz sessizce sekiz dakikanın akıp gitmesini dinlerken, Built To Spill Keep It Like A Secret’in sonuna geliyor. Boş tombul şişeleri bize enstrüman çaldıran adamların şerefine bir kez daha kaldırıyoruz.