BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: KASABIAN – WEST RYDER…

BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: KASABIAN – WEST RYDER…


Kasabian İle Yoldan çikiyoruz


Kasabian, kendi adını taşıyan albümüyle müzik dünyasına girip indie’de yeni ufuklar açtığında sene 2003’tü. Ardından Empire geldi, Kasabian Kraliyet Ailesi’ne saygılarını sundu. Artık Kasabian için vakit daha da Kasabian olma vaktiydi ve West Ryder Pauper Lunatic Asylum geldi. Haftanın resmi tatil öncesi bu tatlı gününde, Kasabian’ın tadından yenmez albümü West Ryder Pauper Lunatic Asylum eşliğinde soğuk tombul şişe biralarımızı açıyoruz.

 

 

West Ryder Pauper Lunatic Asylum, Kasabian için bir dönüm noktasıydı. Wikipedia’da adını yazdığınızda sizi direk Kasabian’a yönlendiren Christopher Karloff, gruptan ayrılmıştı. Christopher Karloff, Kasabian’ın söz yazarıydı, bestecisiydi, top toplayıcısıydı, bakkalıydı, Güzin Abla’sıydı. Kasabian’da birinin başı sıkıştı mı Christopher Karloff’a koşardı. Christopher Karloff artık yoktu…

 

 

Bu boşluk Kasabian’ı durdurmadı. İngiltere’nin en umut veren gruplarından biri olan Kasabian, kendi içinde Christopher Karloff’un yerini doldurdu. Saç şekli ortamlara kendisinden önce gibi bir soğuk tombul şişe bira söyleyen Sergio Pizzorno, “Açılın ben söz yazarı ve besteciyim!” dedi ve dümeni devraldı.

 

Artık yepyeni bir Kasabian vardı karşımızda. O yeni Kasabian da ilk meyvesini piyasaya sürmüştü: West Ryder Pauper Lunatic Asylum!

 

 

West Ryder Pauper Lunatic Asylum, Underdog ile başlıyor. “Kimse seni küçümsemedi ağabey, saçmalama. Sen Kasabian’sın, kendine gel!” dedirten şarkı ile buzdolabından bira şişeleri gelmeye başlıyor.

 

 

Yeterince enerji dolduğuna inanmayanlar için hemen Underdog ardından Where Did All The Love Go? geliyor ve Kasabian soruyor: “Nereye gitti o aşk? Nereye gitti o sevgi? Hani benim olacaktın, hani kızımız olacaktı!”

Kasabian’ın bu arabesk tavrı, bağlamayla muazzam bir şekilde çalınabilecek enstrümantal solo ile destekleniyor.

 

 

Fast Fuse ile giriş sizi korkutmasın, bir kilise klasiği gelmiyor. Anında kendinden geçiren bir şarkı geliyor. Tom Meighan’ın hece hece vokaline eşlik etmenin pek mümkün olmadığı şarkı için tavsiyemiz, koro kısmını beklemeniz. O zaman istediğiniz gibi eşlik edin, boğazınızı kurutun ve soğuk biranızdan destek alın.

 

“Bu kadar enerji bana yeter. Biraz daha zıplarsam aya çıkacağım.” diyenler için Kasabian yavaşlıyor ve Thick As Thieves geliyor. Fazla oturduğumuzu düşünen Kasabian, Vlad The Impaler ile tüylerimizi diken diken ediyor.

 

 

Veda içinse Kasabian’ın tercihi Fire oluyor. Çünkü Kasabian yangın gibi grup. Biz de onu dinlerken yanıyoruz ve kendimizi soğuk tombul şişe biralarla sakinleştiriyoruz.