E.T. NEW MEXICO’DA GÖRÜLDÜ

E.T. NEW MEXICO’DA GÖRÜLDÜ


Hem De Binlercesi


Şehir efsanelerine inanır mısınız? Eğer cevabınız hayırsa, sizleri bu konuda tekrar düşünmeye teşvik edecek bir haberle baş başa bırakıyoruz. 80'lerde kendi alanında adeta fırtınalar estiren E.T. ve Atari'yi aynı çatı altında toplayan bu haberde, yıllardır şehir efsanesi olan bir hikayenin gerçeğe dönüşmesine tanık olacaksınız.

 

 

1982 yılında Atari 2600 oyun konsolu için E.T.'nin oyununu yapması için görevlendirilen kişi, tasarımcı Howard Scott Warshaw'du. Warshaw, kendisine verilen beş buçuk haftalık kısa süre içerisinde oyunu tamamlamayı başardı. Lakin; ortaya çıkan sonuç Atari'nin beklentisinin çok uzağındaydı. Oyun piyasaya sürüldükten sonra negatif tepkiler almaktan başı döndü. Hatta birçok otoriyete göre de gelmiş geçmiş en kötü video oyunlarından biriydi bu oyun. 

 

Wintergreen, 2008 tarihli When I Wake Up adlı videosunda bu efsaneyi işlemişti.

 

Bu tepkiler üzerine; oyun piyasadan çekildi. Üretim sırasında fazla gaza gelindiği için 728.000 adet kartuşu basılan oyun, üretici firmanın deposunda haliyle oldukça büyük bir yer işgal ediyordu. Efsaneye göre bu oyunların hepsi New Mexico'da bulunan bir çöle gömülerek imha edildi. 80'lerden günümüze kadar gelmeyi başaran bu şehir efsanesi, Microsoft Xbox'ın hazırladığı belgesel kapsamında araştırıldı. Yapılan aramaların sonucunda mevzu bahis E.T. oyunları çölün ortasında bir yerde bulundu.