GAME OF THRONES: 4×1 DEDİKODUSU

GAME OF THRONES: 4×1 DEDİKODUSU


İki Kiliç


Milenyum geri sayımını geçen bir bekleyişten sonra 6 Nisan’daki Amerika yayınından hemen sonra Torrent’lerimizi yeşillendiren Game of Thrones manidar bir prömiyer ile geri döndü.

 

Arya gerçeğinden habersiz olmanın dayanılmaz hafifliğiyle, Stark ailesini temsil eden son kılıcı hunharca eriten ve böylece soylarını kuruttuğunu düşünen Tywin Lannister, üçüncü sezon sonundaki katliamını kutluyor.

 

 

Vahşi Ygritte ile partilemelere ara vererek kürkçü dükkanı Duvar’a geri dönen ve yeniden kürklere bürünen Jon Snow, merhum babası Ed Stark’ın makus kaderini paylaşma ihtimali ile konseyin önüne çıkıyor. Maester Aemon, Jon Snow’un çapkınlığına cevap olarak gururlu bir baba gibi sırtına vuruyor ve ‘hepimiz gençtik’ diyerek hatasını affediyor.

 

 

Esaret hayatından ve yüzündeki çamurlardan kurtulan ancak bu esnada kolundan olan ensest ilişkilerin adamı Jamie Lannister, koluyla birlikte kaybettiği egosunun açığını Cem Yılmaz esprileriyle kapatmaya çalışıyor. Büyük ihtimalle muayyen gününde olan Cersei Lannister, kardeşi ve gizli aşığı Jamie Lannister’a muhteşem bir trip performansı sergiliyor.

 

 

Babası Tywin Lannister’ın emrine karşı çıkıp memleketi Casterly Rock’a dönmeyi reddeden Jamie, evlatlıktan reddedildiği yetmiyormuş gibi evlat olsa sevilmez evladı Joffrey tarafından aşağılanıyor.

 

 

Ergenlik dönemine giren ejderhalarının asileşmesine karalar bağlayan Daenerys Targaryen, sureti değişen Daario Naharis ile ettiği küçük flörtlerle kendini avutmaya çalışıyor.

 

 

 

Büyük katliam ve ayaklanmanın üzerinden yalnızca iki hafta geçmesine rağmen Westeros’un kaygısız insanları hayatlarına hiçbir şey olmamış gibi devam ederken, yemeden içmeden kesilen Sansa’yı görücü usulü evlendiği büyük yürekli küçük adam Tyrion teselli ediyor. Bu esnada tam bir Türk kıskançlığı gösteren Shae (Sibel Kekilli), Cersei’in ajanları tarafından izlendiğinden habersiz bir şekilde fütursuzca Tyrion’ın başının etini yiyor.

 

 

 

Diziye yeni giren, iştahı her cinsiyete açık Prens Oberyn Martell, “Kambersiz düğün olmaz.” diyerek, Lannister’ı katletmek üzere Kızıl Düğün’ü bekliyor.

 

 

Stark intikamının vücut bulmuş hali ve dışı sert içi yumuşak Hound’un kankası Arya, kılıcı Needle’ı çalan Polliver’ı itinayla öldürerek, küçük bir prensesten soğukkanlı bir katile dönüşüyor, böylece bölümün en çarpıcı sahnelerinin başrolü oluyor.