GAME OF THRONES: 4×3 DEDİKODUSU

GAME OF THRONES: 4×3 DEDİKODUSU


Kir Zincirlerini


"Joffrey zehirlendi, telef oldu" spoiler’ıyla Facebook duvarlarımızın zehirlenmesinin ardından, "Breaker of Chains" ile Westeros topraklarında Tarkan’ın "Kır Zincirlerini" tadında bir bölüm yaşandı.

 

Babasının kellesinden edildiği Kral’ın Toprakları'nı Ser Dontos yardımıyla terk eden Sansa, kendini merhum annesi Catelyn’e aşık ve bir zamanlar ülkenin fanteziden sorumlu devlet bakanı Littlefinger’ın himayesinde buldu. Geçen haftadan beri konuşulan Joffrey’nin muhtemel ölüm aleti olan kolyenin zanaatkarı olduğunu itiraf eden Littlefinger, Olenna üzerindeki kara bulutları kaldırdı.

 

 

Yasak aşklarının meyvesinin ölümünün ardından mevlid okutmayan, helva yaptırmayan, onun yerine ölü bedeninin yanı başında bir şey bir şeyler yapan Cersei ve Jamie, George R. R. Martin’in çocukluğuna inmemize sebep oldu. Kendisine tecavüz eden Dothraki aşireti ağası Khal Drogo’ya aşık olan Daenerys Targaryen’dan sonra, Jamie’nin oğlunun annesi olan ikiz kardeşine tecavüz etmesi dizinin sapkınlık listesine üstlerden giriş yaptı.

 

 

Joffrey’e söz geçiremeyen Tywin, play-doh oyun hamuru muamelesi yaptığı yeni kral Tommen’e, iyi bir kralın vasıflarını anlatırken bir yandan da soyunu nasıl devam ettirmesi gerektiğini "sekse giriş 101" başlığı altında özetledi. Konudan sapmayan Tywin Oberyn’i, grup seksini bölmek suretiyle tadını kaçırmasına rağmen ittifak dosyasına kaydetti.

 

 

Tüm prenseslik vasıflarından arınan Arya, kankası The Hound ile evcilik oynayarak kendilerini bir köylünün evine davet ettirdi ve tam fabllık bir senaryo ile olay yerinden sıvıştı.

 

 

Tecavüz sahnesi yetmedi diyerek bölümün sınırlarını zorlayan Wildlings, minik bir çocuğa taze öldürdükleri anne ve babasını akşam yemeği menüsüne kattıklarını söyleyerek, haberi Castle Black’e ulaştırmasını buyurdular.

 

 

 

"Ne biçim hikaye lan bu?" derken flörtü Daario Naharis’i kumar masasına koyan Daenerys Targaryen, savaş suretine bürüdüğü sürprizi ve “Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır” mottosu ile ordusunu genişletti. Bir cengaverlik gösterisi olarak işemenin erkeklikle ilgisini anlamayarak, George R. R. Martin’in psikoloğuna bol şans diliyoruz.