GOOGLE SÜRÜCÜSÜZ ARABA TESTLERİNE BAŞLADI

GOOGLE SÜRÜCÜSÜZ ARABA TESTLERİNE BAŞLADI


Sürücüsüz Araba Teknolojisi Gerçek Oluyor


İnsanlığın yıllardır hayalini kurduğu şoförsüz arabalar sonunda gerçek oluyor. Google, geçtiğimiz yıl üzerinden çalıştığını duyurduğu Google Car adlı sürücüsüz araba projesinin test sürüşlerine başladığını açıkladı. Teknoloji devi, sürücüsüz aracı şehir içi trafikte denemeye başlayarak bir rüyayı daha gerçeğe dönüştürmeye çok yaklaştı.

 

 

Google Blog üzerinden yapılan açıklamada test sürüşünden bir de video paylaşıldı. Google’ın bu projesinin sorumlu yöneticisi Chris Urmson da; “Şehir içinde asfaltı ağlatıp yol almak, boş bir yolda bir kilometre yol gitmekten çok daha zordur.” dedi. Ne alaka be Chris?

 

Video’dan da gördüğünüz üzere sürücüsüz araç, sahip olduğu gelişmiş yazılımla etrafında olan biteni algılayarak gerçek zamanlı tepkiler verebiliyor. Mesela; yola çıkan yayaları algılayarak hızını kesebiliyor.

 

Artık arabayı Google Otomatik Pilot’un kontrolüne gönül rahatlığıyla bırakarak biz de istediğimiz gibi takılabileceğiz. Bundan böyle her araba ‘Kara Şimşek Konuşan Araba’. Bakalım canımızı Google’a ne zaman teslim edeceğiz?